Ako ste u potrazi za receptom za sunđeraste kiflice, na pravom ste mestu...
Za njihov fantastičan ukus zadužen je neodoljivi premaz - probajte i uverićete se!
Sastojci:
- 600g brašna
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice soli
- 1 prašak za pecivo
- vanilin šećer
- kockica suvog kvasca
- 100 ml mleka
- 150 ml tople vode
- 2 jaja
- 1 žumance
- 2-3 kašike ulja
Ko kaže da treba izbegavati testo? Poznati kardiolog otkriva koji hleb je najzdraviji na svetu
Priprema
Prvo ugrejte malo mleka (malo manje od pola šoljice) da bude toplo i dodajte pola kašičice šećera i kvasac. Mešajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne podigne. U posudu stavite brašno, šećer, so, prašak za pecivo i vanilin šećer.
Nastavak na sledećoj strani.
Sve pomešajte i dodajte jedno jaje, žumance, ulje, nadošli kvasac i mleko, a vodu dodajte po potrebi. Mesite sve dok ne dobijete fino i meko testo. Brašno dodajte po potrebi.
Trik koji svaka domaćica treba zna: Evo kako napraviti testo za picu za manje od 10 minuta (RECEPT)
Ostavite testo da se diže oko pola sata na toplom mestu. Kada se testo digne, kidajte loptice i formirajte oblik trougla. Te trouglove motajte u kiflice.
Ako želite da ih filujete, odaberite punjenje po želji i pre rolanja ih namažite.
Napravite premaz za kiflice - viljuškom umutite jaje sa malo mleka, pa premažite kiflice koje ste složili u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30-40 minuta na 190 stepeni.