prijatno!

Najmekše kiflice: Neodoljivo pecivo s mlečnim premazom pravi se i brzo i lako (RECEPT)

1

Ako ste u potrazi za receptom za sunđeraste kiflice, na pravom ste mestu...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Za njihov fantastičan ukus zadužen je neodoljivi premaz - probajte i uverićete se!

 

Sastojci:

  • 600g brašna
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • kockica suvog kvasca
  • 100 ml mleka
  • 150 ml tople vode
  • 2 jaja
  • 1 žumance
  • 2-3 kašike ulja

Ko kaže da treba izbegavati testo? Poznati kardiolog otkriva koji hleb je najzdraviji na svetu

 

Priprema

 

Prvo ugrejte malo mleka (malo manje od pola šoljice) da bude toplo i dodajte pola kašičice šećera i kvasac. Mešajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne podigne. U posudu stavite brašno, šećer, so, prašak za pecivo i vanilin šećer.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

foto: Profimedia

Sve pomešajte i dodajte jedno jaje, žumance, ulje, nadošli kvasac i mleko, a vodu dodajte po potrebi. Mesite sve dok ne dobijete fino i meko testo. Brašno dodajte po potrebi.

 

Trik koji svaka domaćica treba zna: Evo kako napraviti testo za picu za manje od 10 minuta (RECEPT)

 

Ostavite testo da se diže oko pola sata na toplom mestu. Kada se testo digne, kidajte loptice i formirajte oblik trougla. Te trouglove motajte u kiflice.

 

Ako želite da ih filujete, odaberite punjenje po želji i pre rolanja ih namažite.

 

Napravite premaz za kiflice - viljuškom umutite jaje sa malo mleka, pa premažite kiflice koje ste složili u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30-40 minuta na 190 stepeni.

 

makonda-tracker