recepti koje volimo

Kao iz mamine kuhinje: Njegovo veličanstvo koh - idealni slatkiš za letnje dane (FOTO)

0

Savršeni spoj mleka i odlične hrskave korice vratiće vas u detinjstvo! 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci: 

  • 5 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 10 kašika griza
  • 1l mleka
  • 2 vanilin šećera

 

Priprema:

 

1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati šećer, pa mutiti još malo. Dodati žumanca i griz polako mešajući mikserom na najmanjoj brzini. Ko voli, može da doda malo rendane limunove kore.

 

Tempeh: Odličan izvor proteina za vegane i vegetarijance

 

2. Pleh podmazati i posuti grizom pa sipati masu i peći na 200 stepeni 20 minuta. Koh je pečen kada porumeni i počne da se odvaja ivica od pleha.

 

3. Dok se koh peče, skuvati mleko sa vanilinim šećerom. Ako želite da koh bude sočniji, koristite litar i po mleka i dodajte još 3 kašike šećera.

 

4. Pečen koh kutlačom prelivajte toplim mlekom (nikako ne sipajte sve odjednom). Poslužite kada se ohladi i kada upije sve mleko.

makonda-tracker