Savršeni spoj mleka i odlične hrskave korice vratiće vas u detinjstvo!
Sastojci:
- 5 jaja
- 10 kašika šećera
- 10 kašika griza
- 1l mleka
- 2 vanilin šećera
Priprema:
1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati šećer, pa mutiti još malo. Dodati žumanca i griz polako mešajući mikserom na najmanjoj brzini. Ko voli, može da doda malo rendane limunove kore.
Tempeh: Odličan izvor proteina za vegane i vegetarijance
2. Pleh podmazati i posuti grizom pa sipati masu i peći na 200 stepeni 20 minuta. Koh je pečen kada porumeni i počne da se odvaja ivica od pleha.
3. Dok se koh peče, skuvati mleko sa vanilinim šećerom. Ako želite da koh bude sočniji, koristite litar i po mleka i dodajte još 3 kašike šećera.
4. Pečen koh kutlačom prelivajte toplim mlekom (nikako ne sipajte sve odjednom). Poslužite kada se ohladi i kada upije sve mleko.