Snaga na usta ulazi nije samo fraza...
1. Topli sendvič s tunjevinom
Potreban vam je stari hleb koji ćete iseći na kockice, pa premazati mešavinom tunjevine, kečapa (ili paradajz pirea), uz malo pavlake. Na vrhu dodati sitno seckane maslinke i/ili kisele krastavčiće. Sendviče staviti u rernu, uključiti samo gornji grejač i zapeći desetak minuta. Jedu se uz jogurt.
2. Dobri stari kačamak sa kajmakom ili pavlakom
U litar provrelog, malo posoljenog mleka dodavati kukuruzno brašno (najbolje je ako možete da nađete domaće, belo), ili palentu. Kuvati i mešati dok se ne postigne željena gustina. Kada je kuvano, može se dodati jogurt, pavlaka, kajmak, sir…
3. Doručak u čaši
Uzmite čašu mleka, čašu jogurta, iscedite pomorandžu, dodajte bananu, kašičicu meda. Možete dodati i neko drugo voće. Izblendajte sve i imate super doručak koji možete popiti usput!
4. Kajgana sa slaninom i povrćem
Pogledajte šta imate u frižideru, mladi luk, praziluk, blitvu, bilo šta od toga, sitno iseckajte. Na tiganju istopite sitno seckanu slaninu, dodajte sitno seckano povrće . Na kraju dodajte umućena jaja, začinjena solju i bosiljkom.
5. Topli tost hleb sa slatkim namazom
Stari hleb kao i nov, možete istosirati, namazati ga puterom ili margarinom, i na sve to dodati domaći pekmez, slatki namaz ili slatko vašeg omiljenog ukusa. Ukoliko nemate ništa od navedenog kašika meda može da bude odličan početka dana
Prijatno!