Neke stvari ne treba menjati

Na ovakav način uspeva i početnicima: Kako se pravilno priprema teleća supa

0

Iako je zanimljivo pratiti i učiti recepte za neobična jela, kao i menjati neka koja jedete već godinama, postoje i ona koja nikada ne treba menjati i koja uvek mogu da obraduju vaš organizam...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 veza zeleni (šaragrepa, bela šargarepa i peršun i njegov koren)

 

1 glavica crnog luka

 

1 kašika suvog začina

 

kašičica šećera

 

kašičica soli

 

koske i komad telećeg mesa

 

Priprema:

 

Oprati meso i koske i staviti u dublji lonac. Dodati suvi začin, naliti vodu i ostaviti da provri. Kada proključa, malo smanjiti vatru i kašikom skinuti penu. Dodati očišćenu šargarepu, belu šargarepu, koren i listove peršuna. Dodati so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da supa lagano vri.

 

Goveđa supa s palačinkama: 90 minuta vas deli do najukusnijeg predjela ikada

 

Supu ovako kuvati oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosoliti, vratiti šargarepu i opet staviti na vatru da provri, pa zakuvati reznace ili knedle. Ukoliko želite, usitnite meso i stavite ga u supu, poslužite odvojeno ili ga iskoristite za neko drugo jelo.

makonda-tracker