Iako je zanimljivo pratiti i učiti recepte za neobična jela, kao i menjati neka koja jedete već godinama, postoje i ona koja nikada ne treba menjati i koja uvek mogu da obraduju vaš organizam...
Sastojci:
1 veza zeleni (šaragrepa, bela šargarepa i peršun i njegov koren)
1 glavica crnog luka
1 kašika suvog začina
kašičica šećera
kašičica soli
koske i komad telećeg mesa
Priprema:
Oprati meso i koske i staviti u dublji lonac. Dodati suvi začin, naliti vodu i ostaviti da provri. Kada proključa, malo smanjiti vatru i kašikom skinuti penu. Dodati očišćenu šargarepu, belu šargarepu, koren i listove peršuna. Dodati so i šećer i ostaviti da opet provri, pa smanjiti vatru da supa lagano vri.
Goveđa supa s palačinkama: 90 minuta vas deli do najukusnijeg predjela ikada
Supu ovako kuvati oko 2 sata. Nakon toga procediti, ako je potrebno dosoliti, vratiti šargarepu i opet staviti na vatru da provri, pa zakuvati reznace ili knedle. Ukoliko želite, usitnite meso i stavite ga u supu, poslužite odvojeno ili ga iskoristite za neko drugo jelo.