Jednostavan recept za sladoled koji ćete iznova praviti...
Kada je reč o pravljenju sladoleda, mnogi odustaju i pre nego što su počeli, bilo zbog manjka entuzijazma ili uverenja da se radi o nečem komplikovanom. Ne, za pripremu sladoleda vam ne treba nikakav poseban aparat.Biće dovoljan i blender i malo dobro volje. U nastavku donosimo recept, obogaćen jogurtom i medom.
Pogodno za letnje dane kao pravo osveženje: Ledeni puding kolač osvojiće vaša nepca (FOTO)
Sastojci
4 šolje lubenice izrezane na kockice (bez semenki)
4 kašičice meda
1 kašika grčkog jogurta
1 kašika limunovog soka
Nekoliko kašika vode po potrebi
Priprema
1. Lubenicu stavite u blender i mešajte dok ne dobijete teksturu pirea
2. Smesu izlijte u veliku činiju pa dodajte med, jogurt i limunov sok
3. Smesu kroz cedilo sipajte u posudu koju ćete staviti u zamrzivač
4. Nakon sat vremena zamrzivača, smesu još jednom stavite u blender dok ne dođete do željene strukture
5. Proces ponovite svakih pola sata kroz narednih nekoliko sati, a sladoled pre posluživanja ostavite sat vremena u zamrzivaču