Magične reči - psihološka kućna apoteka

0
Stres kao bolest savremenog društva može se umanjiti i otkloniti uz čarobne reči, poznati nemački program čija je svrha da se uz svakodnevni trening otklone crne misli i donese vedro nebo.
Foto: Story press, Shutterstock
Foto: Story press, Shutterstock

Zamislite koliko bi se promenio vaš život kada biste mogli da se oslobodite svih negativnih emocija koje doživljavate? Koncept brzog koučinga i ličnog razvoja pruža mogućnost da malom intervencijom postignete velike promene i pomake u svom ličnom i profesionalnom razvoju. Uspostavljanjem balansa, proširenjem svesnosti i emocionalnom stabilnošću postajete srećniji, motivisanij i uspešniji, unapređujući na taj način kvalitet sopstvenog života i zdravlja.

Kako možete ovo postići? Pomoću Magic Wordsa, akreditovanog mentalnog treninga i metode Instituta Besser - Siegmund iz Hamburga.

Psihološka kućna apoteka

Magic Words  (čarobne reči) je moćna inspirativna metoda za brzo otklanjanje stresa, stresnih reči, blokada, neprijatnih emocija ili negativnih uverenja. Metoda je zasnovana na posebnom načinu upotrebe mozga i posebnom načinu uticaja na nervni sistem, promeni submodaliteta. Predstavlja neku vrstu psihološke kućne apoteke za prevazilaženje svakodnevnih prepreka. Promenom konkretnih osećajnih sredstava menja se način na koji sebi mentalno predstavljate određenu reč. Menjate većinu stresnih stvari na takav način da postanu za vas inspiracija pozitivnog resursnog stanja - opuštenosti, humora i sigurnosti. Kako vam nisu potrebna posebna predznanja, možete je naučiti u samo jednom danu i primenjivati je u radu na sebi ili sa drugima.

Snaga reči

Reči su najjača droga koju čovečanstvo koristi - R. Kipling

 

Da li znate koliku moć imaju reči?

Mogu vas nasmejati ili rasplakati. Većina vaših verovanja oblikuje se rečima, a rečima ih je moguće i promeniti. Reči koje dosledno koristite u svom svakodnevnom rečniku oblikuju vaš život i utiču na kreiranje vaše sudbine. One su osnovno sredstvo za predstavljanje određenih pojmova. Ne postoji način da razmišljate o nekom iskustvu ukoliko za njega ne postoji adekvatna reč. Reči predstavljaju simbole, kodove i mogu vam biti najlepši poklon ili velika prepreka. Uspešan izbor reči za opisivanje vaših životnih iskustava može ojačati emocije koje vam daju najveću snagu. Loš odabir reči može vas učiniti nemoćnima, nesigurnima i nezadovoljnima.

 

Čarobna promena

Verovatno određene reči kao što su: požar, saobraćajna nesreća, rat, konkurencija, pljačka, ubistvo.., u vama izazivaju određeni talas emocija i reakcija. Možda i vi ponekad kažete prijateljima: Molim te, ne pominji mi to! Određene reči za vas su stresne i uzrokuju stresnu reakciju. Primenom Magic Wordsa sve reči možete napuniti novom čarobnom pozitivnom pokretačkom energijom. Začarane reči koje su bile stresne transformišu se i deluju pozitivno na dušu i telo, aktivirajući osnažujuće reakcije. U samo nekoliko minuta osećate i fizički rezultat ove čarolije, jer mozak čaroliju odmah prenosi na telo. Subjektivni negativni simptomi nestaju. Ovim postupkom ne menjate svet oko sebe, već način na koji reagujete i na koji ga doživljavate.

 

Antistres obuka

Metodu mogu naučiti svi - laici, lekari, deca, psiholozi... Koristi se za rad na sebi i trenutnu razgradnju negativnih stvari, u terapeutske svrhe ili kao brzi koučing emocija. Njenom primenom može se eliminisati i određena simptomatologija, kao što je na primer migrena, alergija... Promenom slova reči migrena i njenim nestankom, nestaju i migrenozne glavobolje kod osobe sa kojom se radilo. Reč migrena odjednom deluje oslobađajuće i opuštajuće. Metoda se može uspešno primenjivati i kod školske dece, gde školski predmeti, ime učitelja, drugova, razne ocene, reči test i domaći zadatak mogu postati začarani, menjajući detetov individualni doživljaj tih reči. Neugodne emocije i blokade nestaju i transformišu se u pozitivan osećaj motivacije, menjajući odnos prema školi, školskim obavezama i vršnjacima. Osvestite se i pazite šta govorite jer većina izgovorenog vam se i ostvaruje. Koristite pozitivne i inspirišuće reči, koje će biti pokretačke i motivišuće za postizanje raznih životnih ciljeva na području zdravlja, emocija, razmišljanja, uspešne komunikacije i poslovnog napredovanja.

 

Piše: dr Vesna Danilovac, akreditovani trener Magic Words i wingwave coach Instituta Besser - Siegmund iz Hamburga, lifecoach ICI-a iz Berlina

TAGOVI: Zdravlje123
makonda-tracker