provereno radi

Kako da najlakše i najbrže oterate komarce od sebe? Savršen trik kad boravite na otvorenom koji košta 10 dinara

0

Čim osete miris nestaće glavom bez obzira 

foto: Shutterstock / Nicoleta Ionescu
foto: Shutterstock / Nicoleta Ionescu

Preko dana ne možete napolju da sednete od vrućine, a kad dođe veče i tamam malo zahladi krenu dosadni komarci i opet morate da uđete u kuću.

 

Osim krema i sprejeva koji su poprilično skupi retko šta drugo može da vam pomogne da se odbranite od ovih dosadnih napasti. Tu su i štapići koji se zapale, zatim baklje, ali sve to iziskuje dosta novca i morate kupiti unapred.

 

Ukoliko ste sada seli na terasu ili u dvorište i grizu vas komarci isprobajte jedan super trik i više nikada nećete primeniti ni jedan drugi kada su ove dosadne krvopije u pitanju.

Potrebna će vam biti neka posuda od metala ili keramike i malo kafe,  najjeftinije, obične, što naš narod zove, turske. 

 

Kašičicu do dve kafe staviti u posudu, uzmite upaljač i upalite je. Ubrzo će početi da se dimi i taj dim će rasterati dosadne  komarce u prostoru od oko 2,3 metra oko vas.

 

UPALITE KAFU I KOMARCI ĆE NESTATI
UPALITE KAFU I KOMARCI ĆE NESTATI foto: Shuttersrtock / New Africa

Ova količina kafe gori oko sat vremena, a ako sedite duže i komarci ponovo nasrnu na vas samo dodajte još malo kako se ne bi skroz ugasila. Sve dok kafa dimi komaraca sigurno neće biti. 

 

Budući da je 100 g neke jeftinije kafe oko 80,90 dinara, ovaj trik vas neće koštati više od 10, 15 dinara po jednoj upotrebi. Praktično je i efikasno.

 

Jedina mana je što zapaljena kafa ima veoma jak miris koji može da vam smeta, ali zato je stavite negde da ne ide dim na vas jer i tako će komarci bežati, a vi se nećete gušiti u neprijatnom mirisu. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Gde najčešće ubadaju komarci koji prenose virus Zapadnog Nila

makonda-tracker