SPAS ZA UMORNE I TEŠKE NOGE

“PUCAJU” VAM LISTOVI NA NOGAMA? Evo kako da sprečite OTICANJE nogu (nisu gelovi, kreme i čajevi)!

0

Sve više ljudi provodi veći deo dana sedeći, neaktivni su zbog posla, obaveza. Nedovoljna fizička aktivnost može negativno uticati na cirkulaciju, posebno u nogama, što može rezultirati oticanjem i nelagodnošću.

KOMPRESIVNE ČARAPE PROTIV BOLOVA I OTICANJA NOGU
KOMPRESIVNE ČARAPE PROTIV BOLOVA I OTICANJA NOGU foto: Promo

Oticanje nogu može izazvati bol, osećaj težine, a ponekad čak i trnjenje. Na sreću, postoje načini kako da se poboljša cirkulacija i smanji oticanje nogu, pogledajte ih OVDE.

 

Jedno od rešenja koje se pokazalo kao efikasno su kompresivne čarape koje dosežu do kolena i imaju praktičan rajfešlus za lakše oblačenje. Ove čarape su napravljene od posebnog materijala koji pruža blagu, ali prijatnu kompresiju na listovima, čime se podstiče bolja cirkulacija krvi.

 

Ovaj jednostavan trik može pomoći da se smanji oticanje nogu i ublaže bolovi.

 

Kompresivne čarape sa rajfešlusom nisu samo funkcionalne, već su i udobne za nošenje. Iako pružaju kompresiju i podršku, one su dizajnirane da budu prijatne za nošenje tokom celog dana. Osim toga, njihov diskretan dizajn omogućava da ih nosite ispod svakodnevne odeće, bez da ikome bude primetno. Takođe, prsti su slobodni u ovim čarapama.

 

Da li ove čarape mogu da se kupe u Srbiji? Možete ih nabaviti i online OVDE ili pozvati na broj 011/6 888 999.

 

Ovo je jednostavan trik koji vam može pomoći da poboljšate kvalitet svakodnevnog života i oslobodite se neugodnih osećaja oticanja i bola u nogama.

 

KOMPRESIVNE ČARAPE PROTIV BOLOVA I OTICANJA NOGU
KOMPRESIVNE ČARAPE PROTIV BOLOVA I OTICANJA NOGU foto: Promo

Važno je napomenuti da kompresivne čarape sa rajfešlusom odgovaraju kako muškarcima tako i ženama. Najveći obim noge kojem ove čarape odgovaraju je:

  1. 40 cm za obim lista
  2. 38 cm za obim ispod kolena
  3. 30 cm za obim zgloba

Osim nošenja kompresivnih čarapa, postoje i drugi načini kako poboljšati cirkulaciju u nogama i sprečiti oticanje. Evo nekoliko korisnih saveta:

 

Fizička aktivnost: Redovno vežbanje je ključno za poboljšanje cirkulacije. Hodanje, vožnja bicikla, plivanje i vežbe istezanja mogu pomoći da se održi dobar protok krvi u nogama.

 

Podignute noge: Kada imate priliku, podignite noge i postavite ih iznad nivoa srca. Ovo će pomoći da se smanji oticanje jer se krv lakše vraća ka srcu.

 

Pravilna ishrana: Ishrana bogata voćem, povrćem, vlaknima i omega-3 masnim kiselinama može doprineti boljoj cirkulaciji.

 

Hidratacija: Pijte dovoljno vode kako biste sprečili dehidrataciju, koja može pogoršati oticanje nogu.

 

Izbeći dugotrajno sedenje: Ako dugo sedite, redovno ustajte i prošetajte kako biste podstakli cirkulaciju.

 

Masaža: Blaga masaža nogu može poboljšati protok krvi i smanjiti oticanje.

 

Koristite kompresivne čarape: Kao što smo već spomenuli, kompresivne čarape sa rajfešlusom mogu biti izuzetno korisne za održavanje dobre cirkulacije i sprečavanje oticanja nogu. Podsećamo vas da ih je moguće nabaviti i online OVDE ili pozvati na broj 011/6 888 999.

 

Konsultacija sa stručnjakom: Ako imate ozbiljnije probleme sa cirkulacijom ili oticanjem nogu, obratite se lekaru ili vaskularnom hirurgu radi saveta i dodatne terapije.

makonda-tracker