Nikad ne gladuje i uvek pametno bira namirnice
Poznata voditeljka Olivera Kovačević godinama neguje jedinstven modni stil i nosi titulu jedne od najbolje obučenih žena na domaćoj sceni.
Od kako je pamtimo ima vitku liniju, a za to je zalužan zdrav naćin života koji voditeljka vodi dugi niz godina.
Ona retko kada otkriva detalje iz svoj života u javnosti, ali je bilo izuzetaka, kada je govorila o tome kako se hrani i šta je to što praktikuje kako bi uvek zadržala kilograme na istoj brojki.
Jednom prilikom u intervjuu za magazin „Lepota i zdravlje“ Olja je otkrila specijalan režim ishrane kog se pridržava. Osim toga, objasnila je i da njen organizam prepoznaje manjak hrane kao pretnju i da, kad redovno jede tri obroka, mršavi bez greške.
Dodala je i da dijeta nikada nije bila opcija za nju,već se uvek trudila da pravilno kombinoje namirnice. Nije sebe ograničavala, niti je merila grame dok jede, njeni obroci su često bili obilini, a tanjiri puni.
Za nju je doručak najvažniji obrok.
- Preskakala sam doručak, više sam jela noću nego danju - priznala je.
Za doručak jede hleb, ražani, crni, heljdin, bilo koji bez belog brašna, kao i puter ili kajmak, jaja, slanina i kiselo mleko. Za slatku varijantu bira džem bez šećera, ali i bez zaslađivača.
Nakon dva sata užina, obično voće, a onda sledi ručak.
Meso nikada ne prži, već se trudi da bude grilovano ili bareno. Ne jede ga uz testeninu ili pirinač, jer su joj tako savetovali nutricionisti sa kojima je mnogo puta razgovarala.
Krompir je potpuno izbacila jer nije dobar izbor za ljude sa povišenim šećerom. Ugljeni hidrati krompira pretvaraju se u šećere i tako odlaze u krvotok.
Za večeru, poslednji obrok, na trpezi je nešto lagano, uglavnom riba i salata.
Bonus video:
Kako je Olivera izgledala na takmičenju Pesma za Evroviziju?