BARSKI KOROV KAO MOĆAN DIURETIK: Stari travari i lekari se slažu oko ovog, jer ima dragocena i lekovita svojstva!

0

Mnogi će prezreti ovu biljku i reći da je u pitanju dosadan i vrlo žilav korov koji raste po vlažnim, podvodnim, kiselim livadama, njivama, močvarama i ritovima, ali će u tom slučaju napraviti veliku grešku jer će tako prevideti brojna dragocena i lekovita svojstva koja ova biljka ima.

foto: Profimedia / Cora Müller / Alamy / Alamy /
foto: Profimedia / Cora Müller / Alamy / Alamy /

Svojim izgledom podseća na mali bor ili jelku: igličast je, dugačkih listića poređanih u višespratnim pršljenovima oko stabljike. U našem narodu ga zovu i barska jela i konjogriz, a najpoznatiji je po imenu - rastavić, preslica ili konjski rep (lat. Equisetum arvense L. - Equisetaceae).

 

Rastavić sadrži flavonoide, estre kafene kiseline, silicijumovu kiselinu i alkaloide. Silicijumova kiselina i flavonoidi doprinose adstrigentnom dejstvu i zarastanju rana prilikom spoljašnje upotrebe, dok kod unutrašnje upotrebe povećava diurezu i smanjuje sadržaj mokraćne kiseline u krvi povećanjem čišćenja i izlučivanja mokraćne kiseline.

 

Green fit biljne kapi
foto: Promo

 

Prema Komisiji E rastavić se koristi kod infekcija urinarnog trakta, kamenja u bubrezima i bešici i spolja kod rana i opekotina.

 

U narodnoj medicini se koristi za lečenje tuberkuloze, zapaljenja sluzokože bubrega i mokraćne bešike, kao hemostatik kod preobilnih menstrualnih krvarenja, u lečenju reumatskih oboljenja i gihta.

 

Budući da podstiče izbacivanje tečnosti i toksina nagomilanih u organizmu, rastavić važi za jedan od najboljih tradicionalnih biljnih lekova protiv celulita i masnih naslaga koje se nagomilavaju u predelu bokova i zadnjice pa je zato čest počasni gost u preparatima za mršavljenje i detoksikaciju prirodnim putem.

Podršku bubrezima koji, osim što eliminišu toksični otpad koji proizvodi telo, održavaju i ravnotežu vode u telu, i jetri koja usled preopterećenosti može akumulirati masne materije može pružiti upotreba Green Fit biljnih kapi.

 

Ove potpuno prirodne biljne kapi su nenadmašne kada govorimo o mršavljenju i detoksikaciju organizma na zdrav i prirodan način. U sastav Green Fit biljnih kapi pored herbe rastavića o kome smo do sad govorili ulaze i: list breze, kora krušine, plod morača i rizom đumbira.

 

Green Fit biljne kapi predstavljaju kombinaciju tinktura i ekstrakata čiji aktivni sastojci pospešuju metabolizam, regulišu probavu i eliminaciju suvišne tečnosti, te na taj način olakšavaju razgradnju masnih naslaga. Kapi povoljno deluju na smanjenje i održavanje željene telesne težine.

 

Green fit biljne kapi
foto: Promo

 

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA:

 

Odmeriti 75 kapi i rastvoriti u 30 ml (rakijska čašica) vode ili čaja. Green Fit biljne kapi piti 2 puta dnevno, ujutru i uveče. Preporučuje se konzumiranje tri bočice u kontinuitetu.

 

Cena Green Fit biljnih kapi iznosi 1.500 rsd i možete ih naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj

telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

 

Cena paketa 2+1 gratis (2 bočice kupite, treću dobijete gratis) iznosi 3.000 rsd i možete ga naručiti

klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/442 0502 svakog radnog dana.

 

* Dostava je moguća samo na teritoriji Republike Srbije.

 

 

makonda-tracker