nema izležavanja

Počnite 2022. PRAVILNO! 5 stvari koje neizostavno treba uradite 1. januara

0

Ima li bolje prilike za novi početak od prvog dana u godini? Danas je dan kada sve počinje da se menja nabolje, a vreme je da u tome odigrate i svoju ulogu.

foto: Giphy.com
foto: Giphy.com

Nova godina je nova prilika! Međutim, to ne znači da već danas treba da počnete s temeljnim promenama — sitnice su sasvim dovoljno da u svoj život unesete pozitivnu energiju, bolje raspoloženje i budete zadovoljniji.

 

  • Generalno čišćenje

 

 

Ako sinoć niste preterali s alkoholom i imate energije, danas je pravi dan da svoj životni prostor dovedete do savršenstva!

 

Naravno, ne morate da pomerate ormane i započnete 2022. iscprljeni.

 

Fokusirajte se, recimo, na dnevni boravak i spavaću sobu za početak, jer u njima provodite najviše vremena. Rešite se nereda koji vam smeta danima, bacite sitnice koje vam nisu potrebne, očistite sve površine i dajte svom domu izgled koji je neophodan za novi početak!

 

  • Pozovite nekoga na kafu

 

Mesecima uzdišete gledajući ono simpatičnog kolegu u uglu prostorije? Odlično — ovo je prilika da mu čestitate Novu godinu i pozovete ga na piće. Ako ste pak zauzeti, pozivite najbolju drugaricu na kaficu na kojoj ćete sumirati utiske s dočeka.

 

Koliko god leškarenje i gledanje serija bilo prijatno, vreme je da se razmrdate, a postoji li bolja prilika za to od prvog januara?

 

  • Trk u šoping

 

 

Ako je ijedan tržni centar danas otvoren, izdvojte makar sat vremena za sebe. Ne morate da potrošite pola plate za to, već je dovoljno da poklonite sebi neku sitnicu poput laka za nokte ili marame.

 

  • Sredite orman

 

 

Zašto se, po povratku iz šopinga, ne biste rešili nekog odevnog komada koji već dugo ne nosite? Odvojte najmanje tri takve krpice (znamo da ih imate i više!) i poklonite ih nekome ko bi uživao u njima.

 

  • Raskrstite s virtuelnim (ne)prijateljstvima

 

 

Ko od nas još nema među prijateljima na Fejsbuku ili se na Instagramu ne prati s nekom osobom koja odavno nije deo našeg života? Bivši momci, bivše prijateljice, poznanice koje volimo da nerviramo... Jesu li nam njihove objave i fotografije zaista neophodne?

 

 

makonda-tracker