lakše je nego što mislite!

OTPUSTITE SVE ONO ŠTO VAM NIJE SUĐENO: 9 genijalnih saveta za srećan ŽIVOT!

0

Mnogi od nas se žale da je život komplikovan. Ipak, prava istina je da je sve u našim rukama, te da ukoliko samo počnemo da radimo prave stvari, možemo učiniti život ponovno jednostavnim.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock


Prvo, potrebno je odrediti što vam je zaista važno, a zatim je potrebno fokusirati se na uklanjanje svega ostalog, što je više moguće.

Iako svako ima drugačiju ideju o tome kako bi trebalo da izgleda prijatan i pojednostavljen život, postoji nekoliko stvari koje odgovaraju većini životnih stilova.

 

Ovih devet jednostavnih saveta pomoći će vam da krenete u pravom smeru:

 

1. Zanemarite tuđe želje

 

Naravno, vaši članovi porodice, prijatelji i kolege možda imaju svoje vlastite ideje o tome šta je najbolje za vas, ali vaš život može biti mnogo jednostavniji i srećniji ako prestanete da brinete o tome što svi drugi misle.

 

Povežite se sa samim sobom, prihvatite ono što želite, preuzmite rizik i sledite svoje srce. Ne slušajte one koji vas pokušavaju sprečiti u tome ili vas ograničavaju – sanjajte velike snove, što više možete!

 

2. Prihvatite da i dalje rastete

 

Umesto da se osećate loše zbog toga što je vaš život “u procesu izgradnje”, prihvatite ideju. Angažovanje u dugoročnom procesu rasta ne znači da već niste predivni – to samo znači da imate još bolje sutra koje vas čeka u budućnosti.

 

Za one od vas koji se osećaju zaglavljeni u ovom trenutku, te su izgubili nadu da pristižu bolji dani uskoro – nemojte prestati verovati! Ne odustajte!

 

Možete promeniti svoj život u bilo kom trenutku. Još uvek možete proširiti svoj um, otvoriti svoje srce i iskoristiti jedinstvene darove koji su vam dati!

 

3. Nemojte živeti u svojoj glavi

 

Svaki trenutak koji osetite je neprocjenjiv, a ako ne pronađete način da se uključite u sadašnjost, onda ćete ga propustiti. Ako još uvek analizirate prošlost ili se brinete za budućnost, u svoj dan uključite više zadataka koji povećavaju svesnost.

 

Meditirajte, slušajte opuštajuću muziku, budite deo života koji se događa.

 

priroda, devojka, sreća, Srećan život, Horoskop, Sreća
foto: Shutterstock


4. Otpustite ono što vam nije suđeno

 

Kao što verovatno znate u svom srcu, ne možete manifestovati budućnost kakvu želite, ako ste previše zamotani u prošlost koju treba otpustiti. Ako ste vezani za osobu, ideju, stvar ili iskustvo koje je davno nestalo iz vašeg života, pomirite se s činjenicom da vam to jednostavno nije suđeno i na taj način ćete mnogo pojednostaviti svoj život.

 

Jedna stvar koja može pomoći je stvaranje liste pouka koje ste izvukli iz tog određenog gubitka, tako da znate da se bolno ili teško iskustvo nije dogodilo uzalud.

 

5. Nemojte se žaliti

 

Umesto da trošite vreme na razmišljanje o stvarima koje se ne mogu kontroliaati, pronađite ono što možete kontrolisati, a zatim delujte kako bi došli do željene promene. Kad se usredsredite na negativnosti, samo ih još više privlačite i na kraju ih i - manifestujete.

 

Tražite načine na koje možete prevladati prepreke i načine kako ćete stvoriti ono što želite - svemir će odgovoriti slanjem više dobrih stvari u vašem smeru.


6. Budite produktivni, a ne zauzeti

 

Primamljivo je biti stalno zauzet, tako da osjćamo nadolazeći zamah. Međutim, važnije je zaustaviti se i proveriti činimo li prave stvari. Zapitajte se koje tačno rezultate želite postići, a zatim napravite planove koji dovode do tih rezultata.

Ukoliko činite stvari koje zapravo vas ne zadovoljavaju ili ne podržavaju vaše snove, menjajte smer i počnite da radite nešto drugo.

 

7. Potražite pozitivan aspekt situacije

 

Baš kao što pronalaženje lekcija u teškim iskustvima može pomoći da lakše kreirate jednostavniji život, tako se mogu naći i dobre stvari usred teških vremena. Kada se osetite loše, naspavajte se, duboko udahnite i pogledajte oko sebe kako bi pronašli izvore nade.

 

Možda nada dolazi u obliku vaše velike mreže prijatelja koji vas uvek podržavaju, odnosno u mogućnosti koja se kreira iza vrata koja su upravo zatvorena, ali poenta je da uvek postoji pozitivna strana koju možete pronaći ukoliko se potrudite.

 

8. Budite s pravim ljudima

 

Pronađite ljude koji čine da se osećate živim i cenjenim i družite se s njima. Oni će vam pomoći u vašem rastu, pomoći će vam da dođete do svojih snova i potrudiće se da vas učine srećnim.

 

Oni koji potkopavaju vašu energiju ili šire toksičnost nisu vredni vašeg vremena.

 

9. Prihvatite i manje od savršenstva

 

Čak i kada dobijete sve što želite – i dalje će biti teških vremena i svežih izazova – neki dolaze iznutra, a neki spolja. Uostalom, svi smo nesavršeni i svi učimo.

 

Međutim, ako odlučite biti zahvalni i srećni za svaku priliku koju dobijete, možete se pomiriti s idejom kako je u redu da stvari nisu apsolutno savršene. Ovaj osećaj prihvaćanja u srcu je ono što zovemo pojednostavljenim životom!

 

 

makonda-tracker