UZ KAFU DO SREĆE

ZAŠTO KADA DOĐEM S POSLA PRVO SEBI SKUVAM KAFU: Svaka žena ovo treba da radi!

0

Ubrzan, moderan tempo života, kao i „nove“ životne okolnosti naterale su nas da umnogome promenimo dosadašnje navike. Ipak, nema sumnje da smo one najbolje održali, jer nam one i pomažu da olakšamo svakodnevicu.

foto: promo
foto: promo

Radni dan vrlo često protiče uz napor, stres i opterećenje, a jedino što nas održava jeste pomisao na mali ritual uživanja kod kuće posle posla i toga se nikada ne bismo smele odreći! Za nekoga je to omiljena knjiga, film, serija ili samo sklupčavanje u fotelji, ali jako je važno da izdvojite to posebno vreme u danu za odmor – kako fizički, tako i psihički.

 

I šta upotpunjava svaki ritual, naravno, jeste i šoljica omiljene kafe!

 

Iako većina ni ne može da zamisli početak dana bez ovog finog, crnog napitka, nekad zbog propuštenog alarma, žurbe ili gustog rasporeda ni ne stignemo da je skuvamo. Na poslu je možda šef imao primedbe na rokove, možda smo imali obaveza preko glave, raspravu sa kolegama, nezadovoljne klijente, a povrh svega, tu su kućni poslovi, muž, deca, brige i planovi...

Da li je i vama to poznato?

 

Baš zbog toga, i kada je najteži dan na poslu, uvek se trudim da nađem vremena za makar taj jedan dnevni ritual kada dođem kući. Prva stvar koju moram da uradim jeste ona koja me, bez izuzetka, učini u tom trenutku srećnom i rasterećenom – kuvam sebi domaću kafu sa bogatom penom.

 

grand kafa
foto: promo

Upravo taj momenat u danu za mene je nemerljivo i nezamenljivo zadovoljstvo, sekunde u kojima zatvaram oči i opuštam se, prepustim čulima. Aromatična crna kafa, čarobnog mirisa i punog ukusa, idealan je saveznik za uživanje i opuštanje posle napornog radnog vremena. Vrati me u život, razbudi, napuni pozitivnom energijom, pa sam spremna za nove pobede!

 

Sigurno svima nama često zafali motivacije, elana i podstreka, posebno u ovom izazovnom periodu i okolnostima, ali i pored svih promena, ostalo je taman dovoljno vremena koje možemo na najbolji način iskoristiti samo za sebe – i opuštanje uz šoljicu kafe. Zato, hajde da svakog dana imamo makar malo vremena za sebe.

 

Popodnevno kratko uživanje u mirisu i ukusu omiljenog napitaka najbrži je i najjednostavniji način za rasterećivanje i zato nijedna mama, domaćica ili poslovna žena, ne bi smela da se odrekne ovog malog rituala za svakodnevno i neizmerno zadovoljstvo!

 

 

 



 

makonda-tracker