efikasno kao seks

MRZITE SVE OKO SEBE I NEOBJAŠNJIVO STE NERVOZNI? Radite ovo 12 minuta svakog dana i PREPORODIĆETE SE

0

Ako ste primetili da ste danima ljuti bez nekog posebno objašnjenja, problem ćete rešiti vrlo lako...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Habib Sadegi, pisac knjige The Clarity Cleanse, savetuje kako da se suočite sa toksičnim emocijama poput besa, i to jednostavnom vežbom pisanja, piše Mondo. Evo u čemu je suština...

 

Svaka negativna emocija ima utucaj ne samo na naše psihičko, već i fizičko zdravlje. Pisanje pomaže kod ovog problema tako što oslobađa negativnu energiju, na sličan način kao što seks pomaže da se rešimo fizičke napetosti. Vrlo je bitno da se ova loša energija "prazni" redovno, kako se ne bi akumulirala.

 


Vežba koju predlaže je najdelotvornija ako se na papir stavljaju čiste emocije, a ne naša razmišljanja. Takođe, tokom tih 12 minuta, koliko traje vežba, ne smete da zastanete i promislite o tome što pišete. Sadegi kaže da se ne bavite znakovima interpunkcije, pravopisom ili razlozima besa. Samo pišite.

 

Vežba se završava tako što ćete spaliti papir na koji ste "izlili" emocije, pa tako ne postoji briga da će ga neko drugi pročitati.


Evo šta treba da radite: pronađite mirno mesto, uzmite olovku i papire (bolje nego svesku) u ruke, "naštelujte" štopericu na 12 minuta i počnite da pišete o onome što vas tišti, bilo da je to posao, ljubav, porodica, zdravlje...

 

foto: Profimedia

Nemojte da pravite pauzu da razmislite, već - pretpostavljate - samo pišite. Kada se tajmer isključi, dovršite poslednju misao i zaustavite se. Sakupite stranice i pocepajte ih. Stavite ih u pepeljaru ili neku posudu od nezapaljivog materijala i spalite ih. Sadegi smatra da vatra "pročišćava", da se pretvaranjem papira u pepeo neutrališe vaša negativna energija.

 

Šta nikako ne treba da radite:

 

  • pročitate ono što ste napisali
  • pišete na kompjuteru ili telefonu. Energetski ćete osećati veću povezanost s papirom i olovkom, pa ćete se tako i delotvornije osloboditi emotivnog naboja.

 

Praktikujte ovu vežbu svakog dana, vrlo brzo ćete primetiti da se nevidljivi teret na vašim ramenima smanjuje i da se osećate lakše.

 

Zapamtite, ne postoji pogrešna ili nebitna tema, pogrešne reči ili osećanja. Posmatrajte ovu vežbu kao povraćanje nakon trovanja hranom. U početku može biti bolna i iscrpljujuća, ali će učiniti da se osećate bolje i lakše — tvrdi Sadegi.

 

 

makonda-tracker