divno

UJUTRU ĆETE BITI MIRNI, POZITIVNI I SREĆNI: 5 rituala koje svako treba da uradi pred spavanje ― naredni dan će biti LEP

0

Ne postoji brz i tačan recept za sreću, jer svaka individua sreću doživljava na jedinstven način. Ipak, malim promenama i jednostavnim i lepim ritualima, možemo učiniti da nas sreća prati iz sata u sat, iz dana u dan.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Evo kojih 5 jednostavnih rituala pred spavanje pomažu da budete srećniji i imate više pozitivne energije koja će se preneti i na naredni dan:

 

1. Zahvalnost i podsećanje na protekli dan

 

Prva stvar je ZAHVALNOST: Odvojte par minuta pred spavanje kako biste se zahvalili na danu koji je iza vas, na svim privilegijama koje vam život donosi i što ste učesnik najlepša avanture koja se najprostije rečeno zove ŽIVOT.

Razmišljanje o narednom danu i obavezama koje nas čekaju, može vas uznemiriti i uzrokovati nesanicu. Zato je najvažnije da se pred spavanje podsetite šta vam je sve lepo doneo protekli dan. Zahvalite se na susretu sa prijateljima, uksunoj hrani, osmehu, pesmi vetra, Suncu i dobrim mogućnostima. Kada počnete da nabrajate stvari na kojima ste zahvalni, shvatićete koliko ste zapravo bogati.

 

 

2. Kreirajte sankalpu i izgovorite je naglas

 

Sankalpa je reč na sanskritu koja najbliže rečeno označava vašu nameru. To je zapravo više ideja za nešto o čemu smo veoma odlučni, sa ciljem da unesemo pozitivne promene u svoj život.

Kreirajte jednu sankalpu koja treba da bude prilično kratka i izražena na pozitivan način. Formulišite je tako da ukaže da je uspeh već postignut.

Na primer: "Ja sam snažna i zdrava" ili "Moj život je tačno onakav kakav želim da bude“...

Na ovaj način trenirate svoj um da razmišlja pozitivno, bude fleksibilniji u susretu sa promenama i prihvati optimističan stav.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker