ZANIMLJIVO

NIJE SAMO MODNI DETALJ, VEĆ NOSI TAJNO ZNAČENJE: Evo kakvu SIMBOLIKU ima prsten na svakom od pet prstiju

0

Prsten može biti samo modni detalj, ali kada dublje zavirite u skriveni svet prstenova, možete uvideti zanimljivo značenje i simboliku.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Prsten je vekovima simbol ljubavi, vernosti, večnosti, ponekad čak i duhovnosti, ali i nakit koji predstavlja našu ličnost na određeni način, piše Lovesensa.

 

Venčano prstenje u mnogim kulturama predstavlja simbol večne ljubavi. Još u starom Egiptu muškarci su ženama davali prsten od trske i papirusa koji je predstavljao simbol večnosti.

 

Sa druge strane, Rimljani su smatrali da prsten predstavlja simbol kontrole i moći nad svojom suprugom, a ne znak ljubavi. Rimljani su pravili prstenje od skupih materijala poput kože, kostiju i metala.

 

 

Takođe, postoji i tradicionalni irski prsten "Claddagh" koji je simbol je prijateljstva, odanosti i ljubavi. Nastao tokom 17. veka, ovaj prsten ima jedinstven dizajn sa dve ruke koje drže krunisano srce - ruke prikazuju prijateljstvo, kruna je znak odanosti, a srce simbol ljubavi.

 

U različitim kulturama i supkulturama, svaki prsten i način na koji ga nosite može imati jedinstveno značenje. Ali, uprkos zemlji ili kulturi, postoji univerzalno značenje nošenja prstena na određenom prstu koje može otkriti zanimljive detalje o vašoj ličnosti.

 

Prsten na palcu - simolizuje snagu karaktera, unutrašnju moć i slobodu mišljenja.

 

Prsten na kažiprstu - simbol ambicije, liderstva i autoriteta. Označava samopouzdanje i moć kontrole.

 

Prsten na srednjem prstu - ovo je znak individualnosti., samosvesti, uzemljenja, lepote, razumevanja mogućnosti i životne svrhe.

 

Prsten na domalom prstu - simbolizuje ljubav, lepotu, romantičnu dušu, nadu, kreativnost, avanturistički duh i vernost.

 

Prsten na malom prstu - moć dobre komunikacije, pojačane intuicije i visoke inteligencije.

 

makonda-tracker