pozitivna energija

UVEK NASMEJAN ― I PRED KAMERAMA, I U SVOJA ČETIRI ZIDA: Moćna formula za sreću Ričarda Gira

0

Ukoliko malo bolje pogledate, primetićete da je Ričard Gir uvek nasmejan. On kaže da je to tako i na javnim nastupima kada je okružen fotografima, ali i iza kamera kada je u svoja četiri zida.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Teži da uvek bude smiren i da ne traži probleme tamo gde ih nema. Kaže da je život onakav kakvim ga mi smi napravimo. Svako je krojač svoje sreće.

 

Naravno da postoje situacije koje nisu povoljne i dani koji su lošiji od ostalih, ali i za to postoji rešenje. Otkrio je kako mu polazi za rukom da iz svake situacije izađe kao pobednik i ne dozvoli negativnim emocijama da ga savladaju, piše Stil.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Verovali ili ne, sve to postiže uz pomoć samo jedne rečenice.

 

"Postoji moćna vežba, vrlo jednostavna, koju sam počeo da koristim pre mnogo, mnogo godina. Koga god da sretnem na putu, čoveka ili insekta, prva misao koju mu upućujem je: "Želim ti sreću".

 

"Ova ideja u potpunosti menja šta se događa između vas i te osobe. Govorim to iz ličnog iskustva. Ponekad je to jako teško kada sretnete neprijatelja ili kada se nađete lice u lice s neočekivano teškom situacijom, a ova misao je verlo korisna. Ona na uči da ne dopustimo negativnim emocijama da nas savladaju."

 

Kad primetite da se negativne emocije pojavljuju, pre nego što preuzmu kontrolu nad vama, imate vremena da ih preokrenete. Preokrenite bes i ljutnju u ljubav.

 

Pozitivne misli su ključ srećnog života. Ne kažu bez razloga, kako zračiš, tako privlačiš. Ako je suditi prema Ričardu Giru, ova metoda zaista daje rezultate.

 

 

makonda-tracker