dama koja zna koliko vredi

22 stvari koje nikada neće uraditi žena koja ima samopouzdanja

1

Prave dame uvek se trude da poštuju druge, vode računa o sebi, svom poslu... Imaju samopouzdanja toliko da bi mnogi poželeli da budu "baš ona"! Sa druge strane, ove stvari nikada ne rade...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Ne tračare.


Samopouzdane žene ne govore o drugim ženama, govore o svojim ciljevima, planovima i ambicijama.


2. Ne sumnjaju u sebe.

Pažljivo i polako donose odluke, razmatraju stavove za i protiv, ali nikada ne sumnjaju u sebe, jer oklevanje ne spada u deo njihove ličnosti.

3. Ne prate trendove.

Ne prate trendove, jer se vode onim što je njima potrebno, neophodno i adekvatno njihovom poslu, potebama i stilu, ličnosti i ponašanju.

4. Ne potiskuju osećanja.

Kada im je nešto na umu to će i reći. Kao deo samopozdanja dolazi i sposobnost da govore ono što misle,a ne ono što drugi žele da čuju.

 

Tate, obratite pažnju: 5 načina da pomognete svojoj ćerkici da izgradi samopouzdanje

5. Ne prave kompromise kada je briga o sebi u pitanju.

Bez obzira na sve, životni ritam im je najbitniji i to kako će pravilno i udobno živeti. Savršeno balansiraju između poslovnog i privatnog života, redovnog sna i zdrave ishrane.

6. Ne slušaju slepo.

Ne slušaju i ne prihvataju sve što im se servira. Vole same da procene situaciju, da same vrednuju i odlučuju formirajući stav prema zaključcima koji su pažljivo napravljeni.

7. Ne trude se da mole druge.

Kada žena sa samopozdanjem veruje u sebe, tuđi sudovi i potvrde joj nisu potrebne, pa tako to i ne traži od drugih.

8. Ne gube vreme na zabrinutost.

Vreme je dragoceno, pa se tako žene sa samopouzdanjem trude da ga ne troše na zabrinutost i na to šta će i kako će u budućnosti.

9. Nije im potrebno sažaljenje.

Ne vole da se samosažaljevaju, niti da to rade drugi umesto njih. Razumeju kada naprave grešku, analiziraju je i nauče nešto iz toga, ali nikada ne žale.

10. Ne plaše se da budu opuštene.

Izgled je bitan kada je prvi utisak u pitanju i one su toga svesne, ali kada je u pitanju šetnja plažom, ležerni, neobavezni dani, ne brinu ako im kosa nije idealna i ako nemaju šminku.

11. Propust ne smatraju porazom.

Da bi se postigao veliki uspeh, mora se suočiti i sa nizom neuspeha i grešaka kako bi nešto naučili. Sigurne žene ne odustaju od planova posle prve prepreke.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker