važne lekcije

Tate, obratite pažnju: 5 načina da pomognete svojoj ćerkici da izgradi samopouzdanje

0

Samopouzdanje nije nešto što se prirodno javlja kod dece, već su roditelji ti koji treba da pomognu detetu da ga razvije. Evo šta tate mogu da urade, da bi ćerke izrasle u samopouzdane devojke.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Studije pokazuju da deca sve ranije počinju da budu nezadovoljna svojim izgledom. U prilog tome govori i podatak da je oko 80 odsto devojčica do svoje desete godine već probalo neku dijetu, a šestogodišnjakinje već govore da bi volele da budu mršavije.

 

Svaka treća devojčica misli da nije dovoljno lepa: Zašto žene danas imaju sve manje samopouzdanja?

 

Ruku na srce, popularna kultura im nimalo ne pomaže - stručnjaci kažu da se 87 odsto ženskih likova koje vidimo na televiziji može okarakterisati kao preterano mršavo.

 

Naravno, ideali koji se tiču fizičkog izgleda utiču i na dečake, ali studije pokazuju da su devojčice pod većim pritiskom.

 

Ako malo bolje pogledamo, primetićemo i da su sve Diznijeve princeze mršavice upadljivo krupnih očiju… Uzevši sve to u obzir, nije ni čudo što tako mala deca već imaju problema sa samopouzdanjem.

 

A pošto su brojne studije pokazale da jaka veza između oca i ćerke može da pozitivno da utiče na njeno samopouzdanje, evo šta tate mogu da urade da njihove ćerkice izrastu u samopouzdane devojke.

 

Na sledećim stranama saznajte na šta treba da se fokusirate.

makonda-tracker