Upoznajte sebe

Kako vi reagujete u ovakvim situacijama? Znakovi koji otkrivaju nivo emocionalne inteligencije

0

Emocionalna inteligencija način na koji posmatrate, razumete, izražavate emocije i upravljate njima - i mnogo je bitnija nego što ste mislili.

foto: Profimedia

3. Možete da se postavite u tuđu situaciju

 

Postavljanje u tuđu kožu i empatija su pokazatelji visoko inteligentne osobe.

Emocionalna inteligencija može delimično da bude važna na poslu koje zahteva emocionalni rad, gde radnici moraju da upravljaju svojim emocijama prema organizacionim pravilima.

 

Ovo može da uključuje poslove s klijentima, gde radnici mogu da saosećaju s klijentima uprkos činjenici da kupci mogu da viču na njih.

 

4. Sposobni ste da modifikujete emocije

 

Naravno, postoje dani kad ne možete lako da se oduprete svojim emocijama, ali ukoliko ste emocionalno inteligentni, onda je veća verovatnoća da ćete, kada vam se dogodi loš dan, iznaći snage da modifikujete svoje emocije.

 

foto: Profimedia

Na primer, prosečan nivo anksioznosti može da poboljša kognitivni učinak (najverovatnije poboljšavajući fokus i motivaciju), ali previše anksioznosti može da blokira kognitivna dostignuća. Zato je sposobnost da pronađete idealno mesto, između previše i premalo anksioznosti moćan alat.

 

Jasno je da je umerenost ključ u upravljanju našim emocijama. Emocionalno inteligentne osobe to znaju i imaju veštine da prilagode svoje emocije trenutku.

 

Neophodno je da istaknemo da je emocionalna inteligencija je kognitivna sposobnost koja može da poboljša tokom vašeg života. Dakle, ako niste prepoznali mnogo o sebi u osobina navedenih, ne brinite, još ima vremena da radite na svojoj emocionalnoj inteligenciji.

 

makonda-tracker