koliko ste vi prilika propustili zbog izgleda?

Ispovest o kojoj danas priča cela Srbija: Marš u sobu, debela si!

1

Blogerka Bisera Đorić privukla je mnogo pažnje najnovijim tekstom na svom blogu, a mnoge žene joj aplaudiraju zbog iskrenosti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Ona je, naime, napisala da je na svom vlogu na sajtu YouTube nedavno dobila veoma neprijatan komentar. Verovali ili ne, on je glasio:

Marš u sobu, debela si! Ne snimaj dok ne smršaš!"

Svaka treća devojčica misli da nije dovoljno lepa: Zašto žene danas imaju sve manje samopouzdanja?

 

Bisera objašnjava da je ovaj komentar - baš kao i sve ostalo ružno i uvredljivo - obrisala, ali joj te reči nisu danima izbijale iz glave, budući da se već dugo bori s viškom kilograma. Danas se, kako kaže, od srca zahvaljuje osobi koja joj je uputila ove uvredljive reči jer ju je podstakla da razmišlja na sledeći način:

Niko me od mojih najbližih zbog toga nije voleo manje, ali moja nevoljnost, nezadovoljstvo, negativnost mogla je sve da uništi."

Kako Bisera objašnjava, godinama je propuštala mnogo životnih zadovoljstava zato što je pokušavala da sakrije višak kilograma.

Koliko lepih trenutaka sam preskočila krijući se od drugih, od sebe…

 

Evo, sve ću vam ispričati. Punih šest godina nisam otišla na bazen, jezero, reku sa svojim prijateljima, detetom, suprugom zato što sam debela! Ostajala sam kod kuće uz neki glupi izgovor. Propustila sam rođendane, venčanja, bitne trenutke dragih osoba. Ostajala sam kod kuće i tešila sebe opet glupim izgovorima! Najgore od svega, počela sam i sama da verujem u to! KAKVA GLUPOST! Dugo sam nosila samo crnu garderobu jer sam mislila da će se u crnom manje videti kilogrami. (Btw, situacija s većim konfekcijskim brojevima u Srbiji je katastrofalna.) Da li znate da sam još 2012. godine probala da snimam za YT, ali sam prekinula zbog viška kilograma? Oduvek sam želela da slikam svoje odevne kombinacije, nisam zbog kilograma. Skoro dve godine nisam imala nikakav, čitaj NIKAKAV, kontakt s mojim divnim suprugom. Toliko sam mrzela sebe da sam mislila da će me i on mrzeti. Da će prestati da me voli. Zbog kilograma!!! Umalo me nije sve to koštalo braka jer, kao što rekoh, postala sam negativna, asocijalna. Ja, koja sam uvek bila najduhovitija, nasmejana, pozitivna, sunce, pretvarala sam se u mrak. Gubila sam unutrašnju lepotu, gubila sam sebe!"

* Kompletan tekst - koji je danas jedan od najčešće deljenih na društvenim mrežama - pročitajte OVDE.

 

Dakle, sledeći put kad pomislite da propustite neku zabavu zbog toga što smatrate da ne izgledate dovoljno dobro, setite se Biserinih reči - 

u suprotnom ćete se jednog dana sigurno pokajati!

makonda-tracker