TRIKOVI

Da, i to je moguće: Evo kako da ZAISTA zavolite vežbanje

0
Ukoliko već mesecima odlažete da krenete u teretanu ili makar trčite po kraju, vreme je da nešto promenite! Pratite ova pravila i ne samo da ćete redovno vežbati nego ćete zaista uživati u tome.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Nije lako steći naviku redovnog vežbanja. Prvo treba pronaći snažnu motivaciju a onda svakog dana pre ili posle obaveza odlaziti u teretanu, piše Men's Health Srbija. I pored jake volje, često se može dogoditi da nakon samo nekoliko nedelja i meseci zapadnete u krizu i nezadovoljni napretkom olako dignete ruke. Tu dolazi do prvih frustracija, ali to je ujedno i preloma tačka u vašem daljem napretku, piše Menshelath.rs.

 

PRONAĐITE SMISAO

 

Prvi korak u sticanju navika je da utvrdite šta vama vežbanje zapravo znači. Ljudi svoja ubeđenja često donose na osnovu prethodnih iskustava, a to često znači da imaju negativan pristup od samog početka. Umesto toga, uvek gledajte pozitivnu stranu i razmišljajte o tome koje će koristi imati vaše zdravlje zahvaljujući redovnim treninzima. Zapitajte se da li je vežbanje za vas naporan posao ili dar. Ako nevoljno odlazite na treninge, gotovo izvesno je vaš problem motivacija. S druge strane ukoliko imate veliku želju, ali i manjak vremena da redovno trenirate probajte sa nekim od sledećih saveta.

 

Jelovnik nepobedivog: Kako se hrani najbrži čovek ikada?

 

PODIGNITE SAMOSVEST

 

Kada pronađete smisao vežbanja, sledeći korak bi trebao biti samospoznaja. Saznanjem koliko ste snažni uticaćete pozitivno na vaš psihički aspekt tako što ćete se bolje osećati. Kada primetite prve pozitivne pomake vaša motivacija će automatski porasti. Manje se fokusirajte na dugoročne ciljeve, poput definisanja trbušnjaka ili smanjivanja procenta masti u telu, i uživajte u prvim dobrim rezultatima sopstvenog rada.

 

PRIORITETI

 

Vežbanje je mnogo više od fizičkog pokretanja tela. Fizička aktivnost smanjuje stres, čini nas srećnima i odličan je dokaz da se naporan trud isplati. U današnjem ubrzanom vremenu prepunom obaveza teško je pronaći vreme isključivo za sebe. Potrebno je ponekad da sebe stavite ispred ostalih, i odredite najmanje 30 minuta dnevno za fizičke aktivnosti. Kada shvatite koliko svakodnevni treninzi pozitivno utiču na vaše raspoloženje i koliko utiču da i druge aktivnosti obavljate na kvalitetniji način, znaćete da ste uradili pravu stvar.

 

NAPRAVITE STRATEGIJU

 

Na kraju krajeva, cilj se može ostvariti jedino ako je prethodno postojao jasan plan. Vremenom ćete otkriti koje vrste treninga vam najviše odgovaraju i koji delovi dana su najidealniji za vežbanje, vodeći računa o vašim poslovnim obavezama. Naterajte sebe da izbegavate besmislene izgovore i mislite o pozitivnom efektu treninga. Zavoleti vežbanje je proces koji nije lak, ali se na kraju uvek isplati jer će te postati snažniji, vitkiji i srećniji muškarac.

 

Sa sajta Men's Health preporučujemo vam još:


Doček iz njihovog ugla: Ovako su naši olimpijci videli veličanstveno slavlje u Beogradu (FOTO)

 

15 meseci nije pio ni alkohol ni kafu: Evo kako se to odrazilo za njegov život i telo

 

Ako volite banane, ovo će vas oduševiti: 5 kg manje za nedelju dana - bez gladovanja!

 

Iznenadićete se: Ženama nije bitna veličina penisa, već...

makonda-tracker