Male izmene u navikama mogu promeniti život

Ishrana mame koja je smršala 16 kg za 28 dana: Ničeg se nisam odricala, čak ni pice

0

Nakon tri trudnoće, porođaja i dojenja, Stefni Meriot imala je čak 80 kilograma, zbog čega joj je bilo ugroženo zdravlje i samopouzdanje. Sada kada je uspela da se izbori sa problemima, ispričala je svoju priču kako bi motivisala druge ljude da učine isto.

foto: Facebook
foto: Facebook

U januaru 2016. godine, nakon što je rodila svoje treće dete, Stefani Meriot iz Kvinslenda u Australiji imala je 80 kilograma, piše Yumama. Nakon tri trudnoće i dojenja, potpuno je izgubila kontrolu nad sobom.

 

Onda joj je drugarica predložila izazov u kom bi se za 28 dana "vratila na kolosek" i sredila svoj izgled ali i zdravlje. I Stefani je prihvatila.

Nakon što sam rodila prvo dete dozvolila sam sebi da jedem šta poželim i kad god poželim zato što sam dojila, a kilažu sam stavila u drugi plan. Jela sam mnogo i nezdravo. Ponekada bih posle ručka sama pojela čitavu tablu čokolade", izjavila je ova mama troje mališana za australijski Dejli Mejl.

Stefani je se priključila programu "Zdrava mama" gde je dobila mnogo saveta i jednostavnih recepata za zdrav život.

Nema nikakve restrikcije, stvar je u tome samo da vašu omiljenu hranu, kao što su pice i tortilje, spremate na zdraviji način, boljim izborom namirnica. Takođe, jede se u odgovarajućim porcijama, a veličina porcije zavisi od doba dana."

Bolelo je, a nisu želeli da mi pomognu: Potresna ispovest mame koja je osudila zdravstvo (FOTO)

 

Uz minimalne izmene u ishrani, izbacivanjem belog pirinča i hleba, Stefani je uspela da izgubi 10 kilograma do bebinog desetog meseca.

Najteže mi je bilo da smanjim porciju. Količinu koju sam nekada jela u jednom obroku, sada sam delila na četiri", priznala je.

U ovom izazovu čak je i fizička aktivnost bila minimalna. Svaki dan je sa svojom decom šetala dvadeset minuta u parku i ponekad radila čučnjeve.

Iako sam na početku bila skeptična, sada sam druga osoba. Za 28 dana smršala sam ukupno 16 kilograma”, ponosna je na sebe Stefani.

Na kraju ova mama je poručila da, iako i sama zna koliko je teško gajiti decu, ne dozvolite da vam oni budu izgovor. U pitanju su samo male izmene i zato nemojte odustajati od sebe. Osećaćete se neverovatno.

 

Stefanini saveti:


Ne brojte kalorije.


Birajte zdrave namirnice.


Pazite na veličinu porcije.


Budite umereni.


Ukoliko se desi da imate obrok koji nije zdrav, nemojte kažnjavati sebe.


Sa sajta Yumama izdvajamo još:

 

10 jednostavnih strategija za uspešno mršavljenje

 

Poznate dame otkrivaju: Ovo su kupaći kostimi koji sakrivaju višak kilograma

 

Spisak najopasnijih dečjih krema za sunčanje u 2017.

 

Poruka mame bolesnog dečaka: Moje dete nije 'odvratno' - birajte reči kada komentarišete nešto o čemu nemate pojma (FOTO)

 

Saveti mame dvoje dece: Budite zgodne, zdrave i bez celulita i u tridesetim (FOTO)

 

makonda-tracker