LAŽNI KILOGRAMI

Vaga ume da prevari: U ove 3 situacije IZBEGAVAJTE merenje, jer možete biti razočarani!

1
Svakodnevno vaganje treba da izbegavamo jer ono najčešće nepovoljno utiče na našu motivaciju za dijetu, posebno ako ne gubimo kilograme brzinom kojom bismo to želeli.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Stručnjaci savetuju da se osobe na dijeti mere jednom nedeljno. Nakon dijete preporučuje se da se tri meseca merite svaka dve nedelje, a nakon tog perioda samo jednom mesečno. Svakodnevno vaganje treba da izbegavamo jer ono najčešće nepovoljno utiče na našu motivaciju za dijetu, posebno ako ne gubimo kilograme brzinom kojom bismo to želeli.

 

Upravo su brojke na vagi ono što obeshrabri mnoge ljude koji žele da smršaju.

U nastavku saznajte kada ne bi trebalo da stajete na vagu jer bi vas tada mogla prevariti.

 

Iznenadićete se: OVIH 10 saveta pomoći će vam da izgubite kilažu na najlakši način! (VIDEO)

 

1. Nedelju dana pre menstruacije.

 

Od sedam do pet dana pre menstruacije telo zadržava vodu zbog hormonalnih promena u organizmu pa je zbog toga vaša telesna težina veća. Pričekajte drugi ili treći dan menstruacije ako se želite izmeriti jer bi do tada telo trebalo izbaciti višak vode.

 

2. Jutro nakon naporne vežbe.

 

Odlučili ste provesti čitav dan u kretanju i vežbanju kako biste maksimalno ubrzali proces mršavljenja. Sledeće jutro uzbuđeno krećete prema vagi uvereni da ste izgubili par stotina grama, ali vaga ne pokazuje nikakav ili jako slab napredak.

 

Vežbanje umara mišiće, a ponekad uzrokuje i male ozlede na njima pa im je i te kako potrebna rekuperacija. Nakon završetka vežbe u organizmu dolazi do ispuštanja raznih tečnosti koje potom isceljuju umorne mišiće. Upravo su te nakupljene tečnosti razlog zbog kojeg se kazaljka na vagi nakon vežbanja ponekad ne pomera. Zato s vaganjem nakon naporne fizičke aktivnosti morate pričekati dva dana.

 

Ovo morate da jedete ujutru: Ako želite da izgubite kilograme ovaj doručak je idealan za vas (FOTO)

 

3. Nakon slanih obroka.

 

Poznato je da so i sve namirnice koje je sadrže potstiču zadržavanje vode u telu. Krivac za to je natrijum, element koji uz hlor sačinjava so. Ukoliko ste se najeli slane hrane, možete očekivati čak i blagi porast brojke na vagi stoga je i bolje da se ne važete 24 sata nakon takvog obroka.

 

makonda-tracker