Proteine! Brojna istraživanja otkrivaju da je visokoproteinski doručak poput jaja i slanine bolja opcija od doručka prepun ugljenih hidrata poput cerealija.
Osim toga što će vam pomoći da dugo nakon jela budete siti, efekte ćete primećivati tokom celog dana.
Studija koja je objavljena u American Journal of Clinical Nutrition je otkrila da su ljudi koji su jeli visokoproteinski doručak unosili manje masti i šećera putem užine uveče u poređenju s grupom ljudi koja je svoj dan započela niskoproteinskim obrokom.
Ljudi koji jedu visokoproteinski doručak imaju bolju kontrolu nad nivoom glukoze i insulina, što ih sprečava da osete nalete gladi i da smanje rizik od razvoja dijabetesa.
Napravite kosovsku filiju i raspamrtite vaše ukućane: Pita sa ukusom ljubavi (RECEP)
Majk Rasel, savetnik za ishranu Men's Healtha preporučuju 30 grama proteina u doručku putem namirnica kao što su jaja, ćuretina, grčki jogurt ili smuti.
Možete da razmislite i da pojedete ostatke od sinoćne večere za doručak, jer sadrži više proteina od drugih namirnica.