DIJETA

Izbacuje otrove i masnoće a jača vaše telo: Ovo je recept za čuvenu čorbu za mršavljenje (FOTO)

0
Uvek morate imati na umu da ste ono što jedete. Stoga vodite računa da se hranite zdravo i da održavate liniju vitkom

 

 

Priprema:

 

1. Operite mungo pasulj i potopite ga preko noći u vodi.

 

2. Ocedite ga, prelijte s litrom vode, ubacite lovorov list i pustite da provri. Zatim u pasulj dodajte zgnječeni beli luk, soi kurkumu te ostavite da se ovi začini prokuvaju dve-tri minute. Zatim dodajte sve preostale začine osim limunovog soka i kuvajte 40-ak minuta.

 

3. Na kraju u čorbu dodajte limunov sok i poslužite je.

Savet: U trgovinama sa zdravom hranom i bio proizvodima možete naći klasični mungo pasulj (zrna zelene boje) i mungo dal (zrna žute boje). Mungo dal zapravo su oljuštena zrna zelenog pasulja i nekima su lakše probavljiva te ukusnija, a ako njih koristite za čorbu pripremajte je na isti način.

 

 

foto: Profimedia

 

 

 

 

 

makonda-tracker