vitki bez muke

Budite u top formi: Ovih 7 namirnica su najbolji sagorevači masti

0
Za brži dolazak do idealne težine ovu vrstu hrane biste trebali češce da birate kada spremate obroke.

Sledeće namirnice sadrže moćne hranjive sastojke i antioksidanse koji će pomoći pri topljenju masti. Zahvaljujući njima osećaj sitosti će se duže zadržati, nivo energije će takodje biti na visokom nivou. One pomažu pri prevenciji raznih bolesti i starenja.

 

Bademi smanjuju holesterol i održavaju vitku liniju. Sadrže veliku količinu vlakana i vitamin E. Prema istraživanjima osobe koje su redovno konzumirale bademe tokom dijete izgubile su više kilograma od onih koji su pratili isti plan ishrane, ali izbegavajući bademe.

 

Avokado pomaže u redokuvanju viška kilograma u predelu struka. Kao i jabuka produžava osecaj sitosti i bogat je vitaminima E i C.

 

Jabuke obiluju vitaminom C i vlaknima. Jedna jabuka uz obrok obezbediće osećaj sitosti i nekoliko sati.

 

foto: Shutterstock

Crni pasulj namirnica odlična kod redukovanja viška sa stomaka. Upešno smanjuje apetit i sagoreva kalorije. Samo jedna šaka pasulja u sebi sadrži 15 grama proteina, ali bez zasićenih masti kao što je slučaj kod crvenog mesa.

 

Borovnice Jedna čaša borovnica ima samo 80 kalorija i 4 grama vlakana koje pomažu kod održavanja osećaja sitosti. Ovo voće ubrzava metabolizam i snabdeva telo velikom količinom energije.

 

Brokoli Veliki izvor vlakana, vitamina i minerala uz samo 30 kalorija po porciji.

 

Čija semenke u sebi sadrže najkvalitetnije hranjive materije, omega 3 kiseline i magnezijum.

makonda-tracker