Preporučuju se kod mnogih poznatih dijeta

Za samo 5 dana skinite 3 kilograma uz pomoć OVE brze dijete ( + JELOVNIK)

0
Dijeta sa suvim šljivama spada u takozvane brze dijete i namenjena je svima vama koji u kratkom vremenskom periodu (od 3 do 5 dana) želite skinuti od 2 do 3 kilograma viška!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kako su suve šljive izuzetno bogate dijetetskim vlaknima, preporučuju se kod mnogih poznatih dijeta. Pored vlakana, ovo voće sadrži i antioksidante(beta karoten), vitamin E, C zatim fitohemikalije koje su nam značajne zbog svojih antioksidantnih svojstava. Šljive su bogate mineralima među kojima ćemo izdvojiti bakar i kalijum.

 

Ovaj slatkiš možete da jedete a da nemate grižu savesti: Dijetalni kolač koji ćete brzo spremiti (RECEPT)

 

Dijeta sa suvim šljivama preporučuje unos od 6 suvih šljiva po porciji koje nas opet snabdevaju sa oko 15 grama šećera fruktoze i glukoze i sa oko 25 g ugljenih hidrata. Plod šljive je izuzetno bogat fitonutrijetima koji će nam pjačati imunitet,neutralisati slobodne radikale kao i pomoči u očuvanju ćelija od oštećenja koja mogu da prouzroče kancer.

 

Zanimljivo je da 1/4 šolje suvih šljiva dnevno će nam obezbediti 17 odsto dnevnih vrednosti Vitamina A (beta karotena) i 15 odsto dnevnih potreba za dijetnim vlaknima, kao i dosta kalijuma.

 

Nastavak pročitajte na drugoj strani teksta...

,

makonda-tracker