ubrzajte metabolizam

Bez rigoroznih dijeta i vežbanja: Ovo su 4 tačke ne telu koje će vas osloboditi viška kilograma vrlo brzo (FOTO)

1
Akupresura nije nadriljekarstvo i nije nešto nejasno, to je kompleksna medicinska tehnika. Akupunktura i akupresura, već hiljadu godina pomažu ljudima da se reše zdravstvenih problema.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Ukratko, logika je u tome da je svaki organ našeg tela direktno, pomoću energetskih kanala, povezan sa određenim tačkama na telu.

 

Zato, ako želite poboljšati rad nekih unutrašnjih organa, potrebno je samo pronaći njihovu određenu tačku, i regularno je masirati. U ovom članku pričaćemo o tačkama, čija će stimulacija pomoći da smršate.

 

Ako se budete pridržavali ove rutine, vaš metabolizam će postati brži. Kao rezultat toga, postaćete mnogo energičniji u toku sna, a suvišna masnoća počeće polako da se eliminiše i da se prekida njena akumulacija.

 

Proverite lako uz pomoć ovih 6 saveta: Super test za lažnu glad

 

Počećete kontrolisati svoj apetit i stvorićete potpuno nov, zdrav način pogleda na život. Tačke na telu koje će vas osloboditi suvišnih kilograma:

 

1. Tačka na uhu


Masiranje ove tačke obezbeđuje ubrzanje metabolizma, što doprinosi gubljenju na težini u svim delovima tela. Treba je masirati palcem u trajanju 3 minute tri puta dnevno, sa istim pritiskom na uho. Nakon masaže primetićete kao da u vašem telu ima više energije. Takođe, uklanja neprijatne simptome umora ruku, nogu, ramena i stopala.

 

foto: Prodfimedia

 

2. Tačka na licu


Ova tačka se nalazi tačno između nosa i gornje usne. Potrebno ju je stimulisati dva puta dnevno, po 5 minuta. Takva masaža pomaže kontrolisanju osećaja gladi i nervoze. Ako se prejedate za vreme stresa, ova vežba je – specijalna je za vas!

 

foto: Prodfimedia

 

3. Tačka na ruci


Ovo je ključna tačka na telu, kroz koju prolaze svi meridijani vaše unutrašnje energije. Masirajući je, oslobađate telo od viška telesne toplote i doprinosite poboljšanju rada crijeva. Masirajte ovu tačku u toku jednog minuta 2-3 puta dnevno.

 

Teretana ipak nije neophodna: 7 sjajnih načina da smršate i bez vežbanja 

 

foto: Prodfimedia

4. Tačka na nozi


Ova tačka je najkorišćenija u akupunkturi. Zove se Zu San Li. Ona, ne samo da poboljšava probavu, već pomaže i u suzbijanju upalnih procesa u celom tijelu. Zovu je tačkom dugovečnosti ili tačkom protiv stotinu bolesti. Ona se nalazi ispod čašice koljena. Da biste je pronašli, pokrijte koleno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju. Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim časovima pogodna je za gubitak težine – 400-500 grama nedeljno.

 

foto: Prodfimedia

 

Masirajte je 9 puta kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmjenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno (po 5 minuta na svakoj nozi). Ali, nemojte masirati direktno prije spavanja, da ne biste izazvali nesanicu. Kod pritiska na ovu tačku treba da osetite blagu nelagodnost, čak i lak bol, u suprotnom nećete postići željeni efekat.

makonda-tracker