Hrana bogata prehrambenim vlaknima ubrzava probavu, rešava probleme sa stolicom i podstiče sagorevanje masnih naslaga, piše Stil. Ove namirnice bogate su tim nutrijentima, a jele su ih i naše bake:
Šljive
Da, šljive su izvrsni izvori prehrambenih vlakana koje će da stabilizuju probavu. Ali, to je samo početak njihovih zdravstvenih "supermoći". Sadrže i neke antioksidanse koji su važni saveznici u borbi s dijabetesom, gojaznošću i sprečavaju srčane bolesti.
Doručak zahvaljujući kojem zvezde mršave preko noći: Ovaj ukusni napitak je najveća tajna Holivuda
Jedite sveže plodove kao međuobrok, ili ih dodajte zobenoj kaši, jogurtu i smutijima. Priuštite sebi i komad kolača od šljive po bakinom receptu.
Kupus
Kupus je, poput karfiola, kelja i prokelja, povrće iz porodice krstašica i jedna od najzdravijih namirnica koje možete da stavite na svoj tanjir. Prepun je fitonutrijentima, a pogotovo prehrambenim vlaknima koji "leče" zatvor, snižavaju holesterol i podstiču rad metabolizma. Najbolje je da ga isečete na tanke trake i jedete sirove u letnjim salatama.
Pasulj
Ne odričite se pasulja ni u letnjim mesecima! Dodajte ga omiljenim supama, salatama i drugim jelima. Ovaj izvor biljnih belančevina i prehrambenih vlakana čini čudo za probavu i telo.
Želite da budete kraljica plaže ovog leta? Izvajajte savršeno telo samo jednom vežbom!
Pasulj efikasno zasićuje, a bogat je gvožđem i magnezijumom koji opuštaju mišiće nakon vežbanja ili plivanja na odmoru.