Otkrivamo

Ovo je tajna koju su čuvale naše bake: 3 neprocenjive namirnice za vitku liniju (FOTO)

0
Ukoliko još uvek niste postigli savršen izgled za plažu, naporne dijete vas umaraju, a nemate mnogo vremena za vežbu, ne očajavajte! Recept naših baka će vam pomoći da brzo postignete svoj cilj.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Hrana bogata prehrambenim vlaknima ubrzava probavu, rešava probleme sa stolicom i podstiče sagorevanje masnih naslaga, piše Stil. Ove namirnice bogate su tim nutrijentima, a jele su ih i naše bake:

 

Šljive

 

Da, šljive su izvrsni izvori prehrambenih vlakana koje će da stabilizuju probavu. Ali, to je samo početak njihovih zdravstvenih "supermoći". Sadrže i neke antioksidanse koji su važni saveznici u borbi s dijabetesom, gojaznošću i sprečavaju srčane bolesti.

 

Doručak zahvaljujući kojem zvezde mršave preko noći: Ovaj ukusni napitak je najveća tajna Holivuda

 

Jedite sveže plodove kao međuobrok, ili ih dodajte zobenoj kaši, jogurtu i smutijima. Priuštite sebi i komad kolača od šljive po bakinom receptu.

 

foto: Profimedia

 

Kupus

 

Kupus je, poput karfiola, kelja i prokelja, povrće iz porodice krstašica i jedna od najzdravijih namirnica koje možete da stavite na svoj tanjir. Prepun je fitonutrijentima, a pogotovo prehrambenim vlaknima koji "leče" zatvor, snižavaju holesterol i podstiču rad metabolizma. Najbolje je da ga isečete na tanke trake i jedete sirove u letnjim salatama.

 

foto: Profimedia

 

Pasulj

 

Ne odričite se pasulja ni u letnjim mesecima! Dodajte ga omiljenim supama, salatama i drugim jelima. Ovaj izvor biljnih belančevina i prehrambenih vlakana čini čudo za probavu i telo.


Želite da budete kraljica plaže ovog leta? Izvajajte savršeno telo samo jednom vežbom!

 

Pasulj efikasno zasićuje, a bogat je gvožđem i magnezijumom koji opuštaju mišiće nakon vežbanja ili plivanja na odmoru.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker