Prva stvar koju ujutru radim je da popijem veliku čašu vode zagrejane do sobne temperature -
Kada popijete hladnu vodu, telo šalje veću količinu krvi u digestivni sistem, kako bi se zagrejala voda. Tako se sagorevaju dodatne kalorije, ali se i usporava varenje.
Trudim se da nabavim manuka med sa Novog Zelanda. To je tamni med koji proizvode pčele koje se hrane na manuka drvetu, a dokazano je da ovaj med ima bolja antibakterijska svojstva od običnog meda.
Najčešće u posudu stavim musli bez glutena ili ovsenu kašu. U to dodajem malo badema, oraha, kikirikija, seme suncokreta ili bundeve, voće jedem odvojeno ili dodam u ovaj miks, malo kokosovog ulja, bademovo mleko ili kokosovu vodu.
Moj uobičajen ručak je pasta bez glutena i povrće. Uglavnom jedem pastu od kvinoje ili heljde. Kada je reč o povrću, izbor je veliki - pečene paprike, svež paradajz, krastavac, brokoli, karfiol, boranija, šargarepa... Povrće kombinujem sa pastom, maslinovim uljem i malo soli.
Kada dođe vreme za večeru, jedem proteine - meso ili ribu. To obično znači biftek, piletinu, losos. Najviše volim pečeno ili meso spremljeno na žaru, a ribu kuvanu na pari. Uz to jedem kuvano povrće, poput šargarepe ili tikvica -
( Mondo.rs )