kao bomba

Sa 86 godina izgleda kao da joj je 50: Modna ikona Karolina Herera otkrila tajnu vitke linije i mladolikog izgleda

0

Među njenim omiljenim jelima su i tartufi... 

foto:  Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / Profimedia
foto: Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Karolina Herera je oduvek bila simbol elegancije i vitalnosti. Sa 86 godina, nastavlja da inspiriše ne samo svojim dizajnom, već i svojim pristupom zdravlju i mladolikostii.

 

Ona je sada rešila da sa drugim ženama podeli tajnu svog savršenog izgleda u poznim osamdesetim godinama. Njena rutina se sastoji od šest obroka dnevno koja je održava energijom i blistavom.

 

Za Karolinu je doručak neophodan. Često uživa u činiji običnog grčkog jogurta sa svežim voćem kao što su jagode, borovnice ili banane. Da bi joj doručak bio hrskaviji dodaje granolu ili badema.

Ova kombinacija obezbeđuje proteine, vlakna i zdrave masti kako bi bila sita i energična. Ipak, kada poželi da uživa sebi da oduška uživajući u kajgani sa tartufima i to je jelo koje obožava.

 

Kajgana sa tartufima (recept)


Sastojci:

 

  • 2 kašike putera
  • 15 g belog ili crnog tartufa (1 mali tartuf)
  • 4 jaja
  • 2 kašike mleka

 

Priprema:


Uzmite bele tartufe i tanko ih isecite rezačem za tartufe. Zatim nežno iseckajte kriške. U srednju šerpu dodajte puter i tartufe, ostavite da se puter rastopi i upije u ukus tartufa.

KAJGANA SA TARTUFIMA JE KAROLININO OMILJENO JELO
KAJGANA SA TARTUFIMA JE KAROLININO OMILJENO JELO foto: Shutterstock


U maloj činiji umutite jaja i mleko. Dok kuvate na laganoj vatri, dodajte mešavinu jaja i mleka u mešavinu putera i tartufa. Mešajte dok se ne zgusne, a zatim uz mešanje sklonite jaja sa vatre i nastavite da mešajte oko 15 sekundi.


Vratite na toplotu i nastavite da mešate još oko 30 sekundi. Ponavljajte dok ne dobijete gusta i kremasta jaja. Posolite i pobiberite po ukusu

.
Užina sredinom jutra: brzo preuzimanje


Karolina poseže za šakom badema ako tokom jutra oseti glad. U danima kada želi nešto sočnije, odlučuje se za komad voća bogatog vlaknima, poput jabuke ili nekoliko jagoda.

 

Ručak: Neka bude lagan i svež


Ručak joj je jednostavan, a takoše voli i zelenu salatu sa paradajzom, krastavcem i avokadom, prelivenu posnim proteinima poput piletine na žaru ili lososa. Kapljica ekstra devičanskog maslinovog ulja i balzamiko sirćeta sve to povezuje.

PILETINA SA POVRĆEM JE ČESTO NA NJENOM MENIJU
PILETINA SA POVRĆEM JE ČESTO NA NJENOM MENIJUfoto: Marian Weyo, Shutterstock

Popodnevna užina: Vreme za slatke


Popodne, Karolina umeto kafe pije osvežavajući smuti. Njena omiljena mešavina uključuje spanać, ananas, krastavac i đumbir — kombinaciju koja pomaže varenju i jača imuni sistem.

 

Večera: lagana i hranljiva


Večera je i lagana i hranljiva. Karolinin omiljeni obrok je filet lososa na žaru sa šparglama spremljenim na pari i kinoom. Ona kombinuje povrće, ponekad bira spanać, brokoli ili prokelj. Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama, koje su korisne za zdravlje srca i vitalnost kože.

BILJNI ČAJ KAROLINA PIJE PRED SPAVANJE
BILJNI ČAJ KAROLINA PIJE PRED SPAVANJE foto: Shutterstock/Oleksandra Naumenko

Večernje opuštanje uz čaj


Pre spavanja, Karolina izbegava slatke poslastice. Umesto toga, ona pijucka šolju biljnog čaja da se opusti. Ako oseća glad, mala šaka orašastih plodova joj pomaže da tu glad zavara obezbeđujući da ode u krevet zadovoljna, ali ne previše sita.

 

Pristup u ishrani Karoline Herere se zasniva na ravnoteži i slušanju potreba njenog tela. Fokusirajući se na kvalitetnu hranu i održavajući redovan raspored ishrane, ona pokazuje kako pažljiv izbor doprinosi trajnom zdravlju i eleganciji.

 

Bonus video:

Dijeta po krvinim grupama, da ili ne?

 

makonda-tracker