uvek otvoren

Imao je 107 kilograma i rekao — dosta! Kako je Bejbi Lazanja smršao 30 kila (i vratio 10 za par meseci)

0

Bejbi Lazanja gostuje u Beogradu, a otkrio je da se ugojio 10 kilograma, nakon što je mukotrpno prethodno izgubio 30 kila.

Baby Lasagna na konferenciji za medije u Beogradu
Baby Lasagna na konferenciji za medije u Beogradufoto: F.S./ATAImages

Hrvatski pevač Marko Purišić, poznat pod svojim umetničkim imenom Bejbi Lazanja, opčinio je čitavu Evropu pojavljivanjem na Evroviziji 2024. godine u Malmeu.

 

Bejbi Lazanja nije bio isprva nikakav favorit ni na hrvatskoj "Dori", festivalu koji je pandan našoj "Pesmi za Evroviziju", te je među takmičare došao kao rezerva, a potom ostvario nezapamćen uspeh i Hrvatsku doveo do visokog drugog mesta na Evroviziji uz pesmu "Rim Tim Tagi Dim". On je imao najviše poena od publike u Evropi, ali su glasiovi stručnog žirija prevagnuli da pobedu odnese Švajcarac Nemo.

 

Lazanja je sada stigao u Beograd kako bi održao čak dva koncerta, a na konferenciji za medije je spontano i otvoreno razgovarao s novinarima.

 

On je otkrio i da je nekada kuburio s kilogramima, pa je smršao 30 kila, a onda se i ugojio 10!

 

Nekad sam imao 107 kila, pa sam počeo da se bavim sportom, pa sam smršao. Od "Dore" sam se ugojio 10 kilograma! — kazao je on.

 

Kako je prvobitno smršao Bejbi Lazanja?

 

Kako je objasnio, godinama je kuburio s kilogramima, sve dok vaga nije pokazala više od 100 kilograma.


Ceo život sam bio debeljuškast i imao sam u jednom trenutku 107 kg. I onda sam rekao: "Okej, sad je dosta! Moram nešto da preduzmem". Počeo sam da treniram borilačke veštine. Najviše sam zapeo za džiju-džicu i onda – teretana, ishrana. Evo, ovo jutro sam se merio, sad imam 75 kg – istakao je pevač.

 

Bejbi Lazanja na Evroviziji 2024.
Bejbi Lazanja na Evroviziji 2024.foto: EPA-EFE/JESSICA GOW

U jeku priprema za Evroviziju, treninzi su mu posebno falili.

 

To mi je jedna od najvećih, recimo top 10 stvari koja mi fali u svemu ovome, da sam izgubio vreme za vežbanje, ali da! Pre sam trenirao čak i šest puta nedeljno, a sada sam spao na jedno tri puta nedeljno i fali mi, iskreno, teretana. Baš zbog toga se i veselim kad će sve ovo stati da mogu nazad na pumpanje, u tišini gurati gvožđe – objasnio je Bejbi Lazanja.

 

On je otkrio da od namirnica preferira biftek i ribu.

 

U suštini, volim biftek, u njega sam se nedavno zaljubio, ribu isto volim. Počeo sam razmišljati, iako sam daleko od ikakve odluke, o nekom veganstvu. Ali nisam baš skroz tamo. Strah me je, je li normalno ovoliko mesa konzumirati? To mi je pitanje nad glavom koje da proučim –  iskren je pevač.

 

Bonus video

Duška Vučinić o utiscima sa Evrovizije, duhovitim komentarima i Bejbi Lazanji

 

makonda-tracker