astro dijete

SAVRŠENA DIJETA ZA SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK: Izaberite baš onu koja vama odgovara

0

Svaki horoskopski znak trebalo bi da obrati pažnju na različite aspekte ishrane.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. VAZDUŠNI ZNAKOVI:

 

Blizanci


S obzirom da vole da rade najmanje dve stvari odjednom, kombinacija zdrave ishrane i vežbanja idealna je za Blizance. Uopšteno, vi ste aktivna osoba, uvek u pokretu, zbog čega brzo sagorevate kalorije. Problem vam jedino može biti pridržavanje dijete koju ste izabrali i n isprobavanje neke druge nakon samo nekoliko dana.

Savet: Izbegavajte brzu hranu i jedenje na brzinu s nogu. Morate izdvojiti vreme tokom kog ćete na miru pojesti uravnoteženi, hranljivi obrok koji će pomoći u očuvanju ravnoteže nervnog sistema.

 

Vaga


Od toliko raznih dijeta koje postoje Vagama je često teško izabrati koju će praktikovati. Jednom kada se odluče mogu biti u iskušenju da pređu na drugu koja bi mogla biti bolja – ili ne bi? Motivaciju za dijetu uvek imate jer vam je ideja nadziranja vlastitih prehrambenih navika kako biste imali uravnoteženu prehranu vrlo privlačna, naročito ako ćete posle dijete biti još više fizički privlačni. Pokušajte ići na dijetu s najboljom prijateljicom kako biste mogle razmenjivati iskustva.

 

Savet: Jedite hranu bogatu kalijumom, poput banana, lisnatog zelenog povrća, ribe i jogurta. Vagin glavni organ su bubrezi i sklone su dijabetesu. Dovoljan unos kalijuma održava bubrege zdravima.

 

Vodolija


Vaša inovativnost i originalnost omogućuju vam da izabrani režim ishrane prilagodite sebi, odnosno učinite individualnim tako da malo odskače od pravila. Dosadi li vam dijeta, prestaćete da je praktikujete. Međutim, ako vam neki način ishrane postane način života, držaćete ga se beskompromisno. Ipak, nemojte preterivati, jer umerenost je ključ u svemu.

 

Savet: Zamenite jači alkohol pivom od đumbira. Vodolijama će cirkulacija krvi u telu biti bolja ako izbegavaju alkohol, dok je đumbir stimuliše.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

2. ZEMLJANI ZNAKOVI:

 

Bik


Bikovi vole jesti i odricanje od hrane čini ih nesrećnima, zbog čega dijete u kojima se treba i gladovati nisu za njih. Zato bi vaša prehrana trebalo da obiluje ukusnim, ali zdravim namirnicama, a u uživanju u takvoj hrani pomoći će i maštovito postavljen stol na kojem će jelo izgledati još bolje i primamljivije. Kada krenete s takvom prehranom, na površinu će izbiti čvrstina i istrajnost po kojima ste poznati, te nećete lako odustati.

 

Savet: Izbegavajte šećer i visokokaloričnu hranu, jer Bikovi su skloni višku kilograma.

 

Devica


Ovaj praktičan i metodičan znak, majstor za pravljenje lista i popisa uvek pazi na prehranum pa ako krenete na dijetu, uspeh neće izostati vodite li dnevnik ishrane u kojem ćete pisati što sve planirate pojesti uz istaknute hranljive vrednosti i dobrobiti za zdravlje. Brze dijete u kojima su rezultati vidljivi već nakon nedelju dana nisu za vas, vi se volite pomučiti i posegnuti dalje od laganih rešenja.

 

Savet: Pokušajte jesti što više organske hrane kako biste izbegli alergije. Devičin glavni organ je koža koja je kod ovog znaka često sklona alergijama zbog čega bi trebalo da izbegavate aditive i pesticide koji se dodaju hrani.

 

Jarac


Nepokolebljivo i čvrsto idete ka cilju i ne zadovoljavate se uspehom preko noći, pa za vas važi da što je teži režim prehrane, to ćete vi biti zadovoljniji. Testiranje vlastite čvrstine i istrajnosti vama je u prirodi i možete izdržati suzdržavanje od hrane ako jasno vidite kuda to vodi. Ipak, nemojte biti prestrogi prema sebi – zdrava prehrana može biti zadovoljstvo, a dijeta ne mora biti test izdržljivosti. Bavite se i vežbanjem, a idealna za Jarčeve je aerobik, Tai Chi ili dizanje tegova.

 

Savet: Kalcijum je posebno važan za vaš organizam. Jarac vlada zubima i koštanim sistemom, a kalcijum je neophodan za očuvanje njihovog zdravlja.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

3. VODENI ZNAKOVI

 

Rak


Nijedan drugi znak nije sklon traženju utehe u hrani kao što je to hipersenzibilan Rak. Hranom često pokušavate potisnuti bolne osećaje pa je važno da imate precizno određen način ishrane. Razmislite o planiranju novog zdravog načina prehrane kojim ćete pokazati ljubav i brigu prema samima sebi, a ne da sebi uskraćujete hranu, a onda kada pokleknete, prejerate u prejedanju.

Savet: Izbegavajte nezdravu hranu, pogotovo ako ste je jeli u detinjstvu. Delovi tijela ključni za rakove su grudi i trbuh. Izbegavajte potrebu da u hrani tražite utehu i da hranom potisnete osećanja. Tako ćete izbeći i smetnje sa probavom.

 

Škorpija


Krasi vas najjača snaga volje u celom zodijaku i jednom kada se odlučite otići na dijetu gotovo je sigurno da ćete je se držati. Zahvaljujući vašoj istrajnosti, odlučnosti i snažnom osećaju da nešto ima svrhu odlično kontrolišete vlastite nagone. Drage volje ćete započeti strogi post ako osećate da ćete na kraju doživeti neku transformaciju. Možda nećete drugima reći da ste na dijeti i zagonetno ćete se smeškati i uživati u vlastitoj tajni kada će vam govoriti da super izgledate.

 

Savet: Pazite da vaša prehrana bude bogata dijetalnim vlaknima. Glavni organ kod Škorpija su creva, te često pate od zatvora zbog čega trebaju jesti puno vlakana.

 

Ribe


Sanjate o savršenstvu pa tako tražite i savršenu dijetu, ali kada shvatite da neka dijeta nije idealna jako vam je teško pridržavati je se i dalje. Ponekad vas osećanja toliko preplave da vam se čini neizvodljivim da morate paziti šta i kada jedete. Stoga za vas neuhranjenost može biti jednako veliki problem kao i prejedanje. Pokušajte u dnevni raspored uvesti ples, jogu ili meditaciju, što su dobri načini da izrazite osećanja koja držite duboko u sebi.

 

Savet: Unosite dovoljno tečnosti u organizam jer ste skloni žeđ zameniti glađu. Ribe vladaju hipofizom, te su sklone zadržavati nečistoće koje se redovino moraju uklanjati iz organizma dovoljnom količinom tečnosti.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

4. VATRENI ZNAKOVI

 

Ovan


Impulsivni Ovnovi skloni su da započnu novi režim prehrane bez puno prethodnog planiranja. Međutim, istom brzinom kojom su započeli dijetu mogu je i prekinuti. Ako rezultati nisu vidljivi u kratkom vremenu vrlo verovatno će izgubiti interes. Dobra ideja bila bi da se takmičite s nekim ko će brže smršati jer ste vrlo kompetitivni i želja za pobedom biće vam podsticaj da date sve od sebe.

 

Savet: Jedite više belančevina. Deo tela kojim vlada Ovan je mozak, a aminokiseline iz belančevina hrane mozak

 

Lav


Važno vam je da se osećate dobro u vlastitoj koži, a prehrana je najbolji način da to postignete. Spontanost i samopouzdanje omogućavaju vam da s entuzijazmom prihvatite novi zdravi plan prehrane, a vaš jaki karakter pomaže vam da se držite takve prehrane. Da biste napredovali, bitni su vam nečija zahvalnost i odobravanje, pa će vam pomoći ako vam bliska osoba potvrdi da ste smršali i da odlično izgledate. Ignorišite svakoga ko ismeva vaš trud ili kritikuje vaše suzdržavanje od hrane.

Savet: Laganijom hranu čuvajte zdravlje srca, kojim vlada Lav.

 

Strelac


Volite sebi da postavljate ciljeve i uživate u izazovima, ali skloni ste da izgubite interes ako brzo ne vidite rezultate. Retko radite stvari na pola i s entuzijazmom i optimizmom bacićete se na novu dijetu. Međutim, odricanje od hrane može vam teško pasti jer ste skloni preterivanju i neumerenosti. Realistično gledajte na to što možete postići na nedeljnoj bazi i uključite dovoljno vežbe i zabave u režim.

 

Savet: Strelci vladaju jetrom i previše visokokalorične hrane može vas učiniti razdražljivima i mrzovoljnima.

 

 

 

makonda-tracker