mršavite i bez vežbanja

DIJETA "21 DAN" PODJEDNAKO JE ZDRAVA I UČINKOVITA: Efikasan plan ishrane + primer jelovnika

0

Rigorozne dijete “pale” samo na kratkoročne staze, a nakon prestanka držanja strogog režima prehrane kilogrami se vraćaju munjevitom brzinom. Štaviše, vrlo lako možete "navući" više kilograma nego što ste imali pre držanja dijete. Da bi se uspešno promenile životne navike, potrebno je ponašati se na određeni način barem 21 dan.

dijeta 21 dan je efikasna
dijeta 21 dan je efikasnafoto: Profimedia

Upravo zato brojne su “dijete” organizovane u periodu od tri nedelje kako bi se telo i um navikli na novi način prehrane.

Dijete od 21 dan funkcionišu na principu prehrane koja je u kalorijskom smislu ograničena. U zavisnosti od toga koliko kilograma imate i do koje kilaže želite doći, planovi prehrane vrte se u kategorijama od 1200 do 1500 kalorija, od 1500 do 1800 kalorija, te od 1800 do 2100 kalorija.

 

 

Tokom dana jede se šest manjih obroka otprilike svaka tri sata. Naglasak se stavlja na namirnice poput belančevina, vitamina i minerala, te se smanjuje unos ugljenih hidrata.

Dopuštena je čak i konzumacija slatkih zalogaja, a s obzirom na to da se jede manje kalorija nego što je to uobičajeno, kilogrami se tope čak i bez vežbanja.

Naravno, fizička aktivnost ne bi trebalo da se izbegava, a rezultati će biti još bolji ako u svakodnevnu rutinu uvedete brzu šetnju, vožnju bicikla, odlazak u teretanu ili koji drugi vid razgibavanja.

Osnovna je ideja usvojiti nove prehrambene navike i priviknuti se na zdraviji način življenja, koji će s vremenom doneti i vidljive rezultate u ogledalu.

 

Na sledećoj strani pogledajte primer jelovnika.

makonda-tracker