ZDRAVLJE PRE SVEGA!

KOMPLETNI DETOKS ORGANIZMA ZA SAMO 3 DANA: Očistite vaše telo uz pomoć JEDNOSTAVNE DIJETE!

1

Dijeta od tri dana za mršavljenje i čišćenje tela!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Našem telu je s vremena na vreme neophodno čišćenje od nagomilanih toksina, a ova dijeta odlična je za detoksikaciju, skidanje masnih naslaga i usvajanje zdravih navika, piše Lovesensa.

 

Predstavljamo jednostavan način ishrane koji će pomoći da se naš organizam "odmori", očistiće jetru, bubrege, nadbubrežnu žlezdu i regulisaće probavu. Ovaj detoks režim nije magičan, ali će pomoći našem organizmu da bar malo obnovi zdravlje, ubrzaće metabolizam i pomoći će u procesu mršavljenja. Takođe, trodnevna dijeta nas podstiče da prihvatimo zdrave navike.

 

Tokom dijete napišite podsetnik koji ćete okačiti na vrata frižidera. Na primer, na jedan papir napišite šta treba izbegavati (šećer, prerađenu hranu, alkohol) i šta treba jesti (voće, povrće, žitarice od celog zrna).

 

foto: Shutterstock

Otkrivamo spisak namirnica koje možete koristiti tokom trodnevnog detoksa. Važno je napomenuti da porcije treba ograničiti.

 

Prvi dan:

Doručak: Voda sa isceđenim limunom, kuvana kinoa, laneno ulje, orašasti plodovi ili semenke (proteini) i suvo voće bez šećera.

Ručak: Biljni čaj, pirinač, miso supa.

 

Večera: Polovina dinje ili činija mešanog voća. Može i brokoli, kelj, crni luk,

leblebije, maslinovo ulje i pečeni krompir.

 

Drugi dan

Doručak: Voda sa isceđenim limunim, voćni smuti ili velika posuda svežeg voća sa jogurtom, lanenim semenom i spirulinom

Ručak: Salata od zelenog lisnatog povrća sa miso prelivom za salatu, maslinovim uljem i sirćetom. Druga varijanta je kuvana kinoa sa svežim povrćem po želji ili kuvani crni pasulj.

Večera: Čorba od đumbira i šargarepe, salata od zelenog lisnatog povrća sa uljem lana, smeđi pirinač i biljni čaj.

 

Nastavak na sledećoj strani,

makonda-tracker