Ovo je bolje od dijete

DA SE OVE ZIME NE UGOJITE NI GRAM: Sjajan trik za ISHRANU NA POSLU da ostanete VITKI I PUNI ENERGIJE i nakon osam sati sedenja

0

Kancelarijski posao može da bude ozbiljan neprijatelj kako vaše linije, tako i vašeg zdravlja. Ali, uz ovaj praktičan savet za ishranu, rešićete ogroman problem

foto: Profiomedia
foto: Profiomedia

Svako ko je ikada radio kancelarijski posao, zna koliko je teško uskladiti radne obaveze sa zdravom ishranom. Kilogrami se, po pravilu, posebno u zimskim mesecima samo nižu, a telo oseća manjak energije.

 

Savremeni život je toliko krcat obavezama, da mnogi ujutro nikako stižu da sebi pripreme pristojan obrok, pa posežu za brzom hranom koja je najčešće visokokalorična, bogata mastima i ima previše soli i ugljenih hidrata.

 

Još gora stvar je kod radoholičara, koji tokom dana naprosto ne stignu da jedu, pa sve to (višestruko) nadoknade kad se vrate kući u večernjim satima.

 

Međutim, nutricionista Suzi Barel ima odlične savete kako da sačuvate tanak struk, čak i u ovom najzahtevnijem periodu godine, kada nereteko u kancelarijama svi ostajemo prekovremeno.

 

foto: Shutterstock

Kako tvrdi, ključna stvar je iz ishrane u potpunosti izbaciti štetne šećere i zameniti ih nutritivno bogatijim namirnicama.

 

- Ako hoćete da budete puni energije i da imate dobru liniju, morate smanjiti unos visokokalorične hrane i ugljenih hidrata. Umesto njih, konzumirajte zdrave mešavine. Recimo, napravite salatu od kuvanih jaja, celera i šargarepe, koju ćete jesti uz humus ili grčki jogurt. Ovakve salate možete čuvati u frižderu i ne morate da ih podgrevate - kaže Suzi Barel za “Sunrise”.

 

Njena preporuka je da ručak podelite na četiri-pet manjih užina, koje uopšte ne moraju da vam oduzmu mnogo vremena. Ali, i da odolevate iskušenjima.

 

- Izbegavajte slatkiše koje vam nude kolege. To vašem telu zaista nije neophodno - poručila je ona.

 

 

makonda-tracker