dijete

Azijska dijeta koja topi kilograme: Kako kinezi vode zdrav život

0

Kada se priča o hrani, ljudi sa daljnog istoka znaju kako da čuvaju svoje organizme, a da pritom kuvaju jela koja su vrlo ukusna

Kineska dijeta kao jedna od najzdravijih na svetu
Kineska dijeta kao jedna od najzdravijih na svetufoto: Profimedia

Efikasnost i raznovrstan jelovnik učinili su da kineska dijeta postane popularna u celom svetu, prenosi Elle

 

Jelovnik u ovom režimu podrazumeva dosta tečnosti, poput mineralne vode, zelenog čaja i svežih voćnih sokova. Ovi napici očistiće telo od nagomilanih štetnih materija i obezbediti mu neophodne vitamine i antioksidante.

 

Tokom trajanja dijete ishrana će biti bazirana na svežem povrću, voću, pirinču, ražanom hlebu i ribi. Meni je sačinjen u skladu sa principima uravnotežene ishrane.

 

Svakog jutra tokom ovog perioda treba da popijete pre doručka 400 ml vode, koja je ključala a zatim prohlađena na temperaturu koja može da se pije. To vam omogućava da očistite creva, ubrzate metaboličke procese i regulišete varenje.

 

Trebalo bi da izbacite iz ishrane slatkiše i proizvode od brašna, životinjske masti, alkohol, kafu, preveliki unos soli i začina.

 

Prvi dan

 

Doručak: 150 grama svežeg kupusa, 200 ml mineralne vode.

Ručak: četiri kašike kuvanog pirinča, 150 grama salate od rendane šargarepe i maslinovog ulja, 200 ml kisele vode.

Večera: 150 grama kuvane ribe, malo parče ražanog hleba, nekoliko listova zelene salate, 200 ml zelenog čaja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Philosophresh Ⓥ (@philosophresh) on

 

Drugi dan

 

Doručak: 150 grama salate od šargarepe sa maslinovim uljem, tost raženi hleb, 200 ml kisele vode.

Ručak: 200 grama salate od šargarepe, kupusa, zelene salate, celera, parče ražanog hleba, 200 ml sveže isceđenog soka od jabuke bez šećera.

Večera: 100 grama kuvanog pirinča, listovi zelene salate, pola grejpfruta, 200 ml mineralne vode.

 

Treći dan

 

Doručak: 200 grama salate od jabuke, kruške, pomorandže, banane, 200 ml sveže isceđenog soka od pomorandže bez šećera.

Ručak: 250 grama kuvane špargle, 150 grama kupus salate sa sokom od limuna, parče ražanog hleba, 200 ml mineralne vode.

Večera: 250 gr prženih pečuraka (bez ulja), mali kuvani krompir, 200 ml mineralne vode.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nazli Melis (@nazeo_approved) on

 

Četvrti dan

 

Doručak: jabuka, pomorandža, tost ražani, 200 ml sveže isceđenog soka od pomorandže bez šećera.

Ručak: 300 grama kuvane špargle sa pirinčem i bosiljkom, jabuka, parče ražanog hleba, 200 ml mineralne vode.

Večera: 200 grama kuvane ribe, dva mala kuvana krompira, kriška ražanog hleba, 200 ml zelenog čaja.

 

Peti dan

 

Doručak: 150 grama pirinčane kaše kuvane u vodi, 200 ml kisele vode.

Ručak: 200 grama salate od kupusa, kriška ražanog hleba, 200 ml kisele vode.

Večera: 200 grama salate od kupusa, šargarepe, zelene salate i maslinovog ulja, parče ražanog

 

 

makonda-tracker