Kada se priča o hrani, ljudi sa daljnog istoka znaju kako da čuvaju svoje organizme, a da pritom kuvaju jela koja su vrlo ukusna
Efikasnost i raznovrstan jelovnik učinili su da kineska dijeta postane popularna u celom svetu, prenosi Elle.
Jelovnik u ovom režimu podrazumeva dosta tečnosti, poput mineralne vode, zelenog čaja i svežih voćnih sokova. Ovi napici očistiće telo od nagomilanih štetnih materija i obezbediti mu neophodne vitamine i antioksidante.
Tokom trajanja dijete ishrana će biti bazirana na svežem povrću, voću, pirinču, ražanom hlebu i ribi. Meni je sačinjen u skladu sa principima uravnotežene ishrane.
Svakog jutra tokom ovog perioda treba da popijete pre doručka 400 ml vode, koja je ključala a zatim prohlađena na temperaturu koja može da se pije. To vam omogućava da očistite creva, ubrzate metaboličke procese i regulišete varenje.
Trebalo bi da izbacite iz ishrane slatkiše i proizvode od brašna, životinjske masti, alkohol, kafu, preveliki unos soli i začina.
Prvi dan
Doručak: 150 grama svežeg kupusa, 200 ml mineralne vode.
Ručak: četiri kašike kuvanog pirinča, 150 grama salate od rendane šargarepe i maslinovog ulja, 200 ml kisele vode.
Večera: 150 grama kuvane ribe, malo parče ražanog hleba, nekoliko listova zelene salate, 200 ml zelenog čaja.
Drugi dan
Doručak: 150 grama salate od šargarepe sa maslinovim uljem, tost raženi hleb, 200 ml kisele vode.
Ručak: 200 grama salate od šargarepe, kupusa, zelene salate, celera, parče ražanog hleba, 200 ml sveže isceđenog soka od jabuke bez šećera.
Večera: 100 grama kuvanog pirinča, listovi zelene salate, pola grejpfruta, 200 ml mineralne vode.
Treći dan
Doručak: 200 grama salate od jabuke, kruške, pomorandže, banane, 200 ml sveže isceđenog soka od pomorandže bez šećera.
Ručak: 250 grama kuvane špargle, 150 grama kupus salate sa sokom od limuna, parče ražanog hleba, 200 ml mineralne vode.
Večera: 250 gr prženih pečuraka (bez ulja), mali kuvani krompir, 200 ml mineralne vode.
Četvrti dan
Doručak: jabuka, pomorandža, tost ražani, 200 ml sveže isceđenog soka od pomorandže bez šećera.
Ručak: 300 grama kuvane špargle sa pirinčem i bosiljkom, jabuka, parče ražanog hleba, 200 ml mineralne vode.
Večera: 200 grama kuvane ribe, dva mala kuvana krompira, kriška ražanog hleba, 200 ml zelenog čaja.
Peti dan
Doručak: 150 grama pirinčane kaše kuvane u vodi, 200 ml kisele vode.
Ručak: 200 grama salate od kupusa, kriška ražanog hleba, 200 ml kisele vode.
Večera: 200 grama salate od kupusa, šargarepe, zelene salate i maslinovog ulja, parče ražanog