junaci koje smo voleli

Zasmejavaju nas decenijama, ali ovo sigurno niste znali: 10 zanimljivosti o seriji Alo, alo (VIDEO)

0
U čast pokojnom Gordonu Kaju, koji je na urnebesan način oživeo lik kafedžije Renea Artoe, otkrivamo malo poznate činjenice o jednoj od najpopularnijih britanskih televizijskih serija.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

10. Scene u kojima Edit uhvati Renea na delu s nekom od konobarica uvek su pisala dvojica scenarista: jedan je smišljao situaciju u kojoj su Rene i njegova ljubavnica pali u strast, a drugi njegov izgovor kojim ubeđuje Edit da joj je veran.

 

34 godine kasnije: Zavodljivu Helgu iz serije Alo Alo danas sigurno ne biste prepoznali

 

9. Slušajte veoma pažljivo, ovo ću reći samo jednom je rečenica po kojoj je upamćena serija, ali njeni autori nisu planirali da ona bude toliko zastupljena. Međutim, kada je Mišel prvi put izgovorila ove reči, izmamila je toliko smeha da su odlučili da je ponavljaju u svakoj epizodi.

 

foto: Youtube Printscreen

8. Originalna slika Posrnula madona, koja se pojavljuje u većem broju epizoda, po završetku serije je poklonjena producentu Šonu Muru. On ju je 2007. godine ponudio na aukciji kako bi skupio novac za fondaciju koja pomaže mališanima koji imaju poteškoće u komunikaciji i prodao je za 4.000 funti.

 

Nije mogla da obuzda smeh: Ovo je najprljavija scena iz serije Alo alo! (FOTO)

 

7. Lik her Otoa Flika je parodija na ministra propagande u nacističkoj Nemačkoj Jozefa Gebelsa i agenta Gestapoa Arnolda Tota.

 

6. Iako igraju ćerku i majku, razlika u godinama između Karmen Silvere (madam Edit) i Rouz Hil (Feni) iznosi svega sedam godina.

 

makonda-tracker