jeste li čuli?

Koja li je tajna Vaska Žabate? Priča koja se krije iza hita koji je zaludeo društvene mreže će vas nasmejati do suza

0

Društvene mreže su okupirane bugarskim hitom iz 2014. godine.

foto: Youtube/printscreen
foto: Youtube/printscreen

Ovih dana skoro da ne postoji čovek koji ne pevuši zaraznu pesme Na gitarata Vasko Žabata, radi se o pesmu bugarskog orkestra iz 2014. godine koja je neki čudom dostigla ogromnu popularnost u Srbiji osam godina kasnije.

 

Kada su videi sa TikToka preplavili i ostale društvene mreže, brojni korisnici su poželeli da saznaju nešto više o zaraznom hitu koji im ne izlazi iz glave, a potpuno je nepoznat.

Ispostavilo se da je reč o orkestru Kamčija, a da se pesma, ako je verovati prevodiocu, zove "Kombajn vršalica" i da govori o radovima u polju, ciganskim pesmama i naravno, Vasku Žabati.

 

"Na gitarata Vasko Žabata, na mikrofona Ceca Mecata, toj šće sviri dragi gosti samo za vas," stih je koji, kada ga jednom čujete, jednostavno vam ne izlazi iz glave.

Ovaj bend je i dalje aktivan i bave se muzikom, mada i ne slute kakvu popularnost je dostigla njihova stara pesma, mada misterija ko je Vasko Žabata i da li on stvarno postoji, i dalje nije rešena.

Klavijaturista pomenutog benda je izjavio kako je čuo za popularnost pesme u Srbiji i da oni svakako planiraju da je snime u novom aranžmanu. 

 

Naše društvene mreže su prepune različitih snimaka i šala koje su povezane s ovom pesmom, pa vi ukoliko ste dovoljno kreativni i sami možete napraviti neku anegdotu, s obzirom na to da je ova pesma omiljena svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih.

 

 

makonda-tracker