POSEBNA

U mladosti je doživela strašnu sudbinu: 3 životne lekcije Fride Kalo (FOTO)

0

"Ništa nije vrednije od smeha. To je snaga da se smeješ i napustiš sebe, da budeš svetlost. Tragedija je najgluplja stvar..."

 

A post shared by Angi Loveland (@thesignoftherose23) on

Iako je bila kritikovana zbog svog ekcentričnog izgleda, ni u jednom trenutku nije pomisila da posluša većinu i prilagodi im se. Ova umetnica je na svojim autopotretima naglašavala svoje obrve i na taj način poručila svetu “Nemojte pokušavati da me menjate, to je deo mene”!

 

Koliko god da je težak, život je vredan življenja

Fridin život nije bio nimalo lak, imajući u vidu da je umetnica bolovala od dečije paralize i da je čak devet meseci morala da provede u krevetu i trpi nesnosne bolove.

 

Da bi ih izdržala, često je maštala o boljem i lepšem životu. Nakon oporavka, kao posledica bolesti, jednа nogа ostala joj je tаnjа i kraća od druge, zbog čega je neretko bila predmet podsmeha svojih vršnjaka. U mladosti je doživela strašnu saobraćnu nesreću zbog koje je ostala invalid, ali upravo je to snažno uticalo ne njenu umetnot i život.

 

Ima samo 20 godina i milijarde na svom računu: Upoznajte Aleksandru Andersen, skromnu devojku velikog bogatstva (FOTO)

 

Nikad se ne izvinjavajte zbog ono što jeste

Frida nije bila ni tiha, ni povučena...nije ni brinula da li će svojom snagom, stavom ili ličnošču nekog zaplašiti. Nikada se nije izvinjavala zbog svoje umetnosti, političkih uverenja, seksualnosti... Jednostavno je bila ono što jeste.

 

"Pre sam mislila da sam najčudnija osoba na svetu, ali onda sam pomislila da od toliko ljudi na svetu, mora da postoji neko baš kao ja ko se oseća bizarno i defektno na način na koji se ja osećam. Onda bih je tako zamišljala, misleći da i ona tamo negde tako zamišlja mene. Nadam se, ako si tamo negde i čitaš sada ovo, da znaš da je istina da sam ovde i da sam čudna kao i ti"...

 

makonda-tracker