Balkanskom ulicom: Velimir Bata Živojinović

0
U nedelju 30. maja od 13:30 časova na Prvom programu RTS-a biće emitovan prvi deo emisije Balkanskom ulicom u kojoj gostuje legendarni glumac Velimir Bata Živojinović, dok će drugi nastavak biti prikazan u nedelju 6. juna
foto: Story arhiva
foto: Story arhiva

U emisiji Balkanskom ulicom Bata je pre svega duhovito i šarmantno govorio o svom ulasku u svet glume kroz prozor Balkanske ulice, izbacivanjima iz svih glumačkih škola, reakciji porodice sa Kosmaja na njegov zanat, igrankama na Crvenom Krstu, ali i kako je izledala Lula u šorcu kada se zaljubio u nju pre pedeset i pet godina. Zatim šta ga pitaju Kinezi kada ga intervjuišu po šest sati, o najtežim uslovima na snimanjima filmova, o druženju sa Brankom Miljkovićem, raskoši i slavi, vicevima koje je pričao Titu... Uz najupečatljivije kadrove iz karijere duge 55 godina i pesmu koju je Bata uživo otpevao kao nekada sa Lulom po beogradskim kafanama.

U drugom nastavku priče iz Balkanske ulice popularni Bata priča o porocima, godinama, ambiciji, anegdotama iz pozorišta i lekarske ordinacije, putovanjima, plakanju, trenucima kada mu je bilo mnogo teško i kada je bio beskrajno zadovoljan svojim životom. Gledaoci će imati priliku da vide Batu Živojinovića kakvim ga znaju samo prijatelji, sa kojima deli trenutke uz kafu i karirani stolnjak.

makonda-tracker