Farma: Dan mladosti i novih svađa

Na Farmi se obeležavao Dan Mladosti. Ujutru su Raka, Mina, Miloš, Maca i Zorica recitovali pionirsku zakletvu, a Gagi je rekao kako nije primljen u pionire zbog lošeg vladanja. Još uvek mu je žao zbog toga jer je to tada bila velika stvar.
7
1 / 15

Farmeri su dobili zadatak da proslave 25. maj Dan Mladosti i organizuju prigodnu priredbu. Sami su podelili uloge i osmislili koreografiju. Za Tita je određen Raka, Maja je bila Jovanka Broz, Dragana je nosila štafetu, Gagi je polagao zakletvu a ostali ukućani su biti mladi pioniri. Svi su dobili marame i kape, a zatim su uvežbali malu koreografiju. Za tu priliku su napravili i parole, a Raka je kao Tito održao govor. Rekao je ukućanima da je čuo neke primedbe na njihov račun i da on ima otok na koji će sve da ih pošalje na prevaspitavanje. Gagi je položio pionirsku zakletvu pa se zakleo i da će manje spavati i da će se svim srcem truditi da se pomiri sa Anabelom. Na to su se svi ukućani nasmejali a zatim su počeli da igraju i pevaju.

Maca je u ime svih  farmera pre početka priredbe zamolio da im publika oprosti na neprikladnim situacijama i rečima koje su se dogodile naročito u poslednjih par dana. Naglasio je da ne traže opravdanje ali da su izolovani i pod raznim okolnostima dva meseca, pa su emocije nadvladale razum. Obećao je da će se popraviti i još jednom zamolio publiku i Zadrugu da prihvate njihovo izvinjenje.

Miloš i Mina su u dvorištu komentarisali žurku, a Mina je rekla da joj je krivo što je svi osuđuju za Đusa i što joj zameraju što se druži sa Milošem. I Miloš je rekao da mu je žao zbog Đusa ali da nije trebao da podmeće leđa zbog drugih. Zatim je Miloš pokušao Mini da prepriča svađu sa Rakom i rekao joj da je on dobio šugu ali ga je ona prekinula i rekla da ne želi da sluša te priče. Dodala je da su svi na Farmi ljubomorni na nju jer je vredna, lepa i zgodna.

I Raka i Zorica su komentarisali žurku pa je Zorica rekla da je iznenadio Maca jer je mislila da njega ništa ne dotiče. Oboje su se složili da je ružno koliko je psovki izgovoreno a da su Firči, Maca i Gagi preterali sa svojim ponašanjem. Raka se pravdao da nema šugu i pokazao Zorici da ima žulj na nozi.

Proka je bio u obilasku i prvi put je bio zadovoljan stanjem svinja u oboru. Doneo je farmerima lubenice i paradajz da posade.

Farmeri su imali naporan dan pa su osim pripreme priredbe žene tokom celog dana krečile spavaću sobu, a Firči, Sajko, Maca i Raka su završavali letnje kupatilo.

Miloš je rekao da Minu i Draganu gleda kao ćerke jer nema svoje. Dodao je kako nije lepo da ga Raka opominje kako ih gleda. Međutim tokom dana je čistio Minu koja se zaprljala dok je krečila pa je dodirivao po grudima i leđima. Dragana se jako naljutila na Macu jer joj je rekao da su ona i Mina Miloševe ljubavnice. Mina mu je rekla da ima mladu ženu i da nema ništa loše u tome da gleda nekoga ko je dobra riba. Raka je rekao da je njemu to nepristojno i da Miloš stalno grli i ljubi njih dve a da Dragana njemu može da bude unuka.

Mina se brinula koliko će štapiće da dobije, pa je rekla da bi volela da ide kući. Dodala je da ne zaslužuje da bude u štali i da su na Milenu uticali drugi, a da ona baš to ne voli. Gagi je pokušao da razgovara sa njom ali se Miloš stalno ubacivao pa je on na kraju zamolio Minu da kaže Milošu da ih pusti da razgovaraju. Dragana je uvređena Macinim ponašanjem pa je rekla da više neće razgovarati sa njim.

Gagi je sa Firčijem pričao o Milošu koji ih je sinoć provocirao sa muzikom jer je samo on naručivao pesme. Zatim je rekao da je iskreno siguran da je Miloš Đusu spomenuo majku i da nikad to ne bi rekao da nije siguran.

S obzirom da su upozoren da manje psuju Firči je sa Majom komentarisao da bi sada svi trebalo da pričaju književnim jezikom. Rekao joj je da su psovke sastavni deo jezika i da uvek prvo njih uče strance. Nemanja je rekao da u njegovoj porodici niko ne psuje, a Milena je dodala da ne može da sluša Fričija i Maju i da se njih dvoje sklanjaju kada oni počnu da pričaju o Milošu.

makonda-tracker