Farma: Miloš na rubu živaca

Dok se farmeri pripremaju za snimanje bajke Snežana i sedam patuljki, odnosi među njima se sve više zaoštravaju, a neki od njih gube kontrolu
1
1 / 14

Dok je deo ukućana spavao ostali su u dvorištu pili prvu jutranju kafu i razgovarali o gostima sa žurke. Ivan je navijao da se Gagi i Anabela pomire, a Gagi je priznao da je emotivac i da već mesec dana plače kad god ga nešto dirne.

Čika Rade korpar je farmerima u radionici pokazivao kako se plete korpa od vrbovih grana da bi ukućani mogli da završe zadatak za taj dan.

Miloš i Raka su na sebe preuzeli taj zadatak. Dok su radili Miloš je Raki prepričavao kako ih je Maca uvredio svojom šalom da treba da podele alimentaciju za tek rođeno tele. Rekao mu je da je opomenuo Sajka da ne prenosi tračeve i ne kroji planove sa Macom i Firčijem. Raka se ponovo bunio što su ga prozivali za mokrenje u plasteniku. Obojica su konstatovali da mladi ne mogu da se mere sa njima, a Miloš je dodao da ima ljude u Njujorku i da će da se raspita o Firčiju, pa će sve što sazna da iznese u novine. Za to vreme Firči je prepričavao Maci da je Miloš savetovao Raku da se ne nervira oko svađe sa Ivanom koja se desila prethodni dan i da će to rešiti kada izađu sa Farme.

Mina je Dragani skrenula pažnju da je trebalo da sredi sto posle žurke i da ne može ona sve da radi. Dragana se pravdala da je bila jako umorna i da joj se spavalo, a Minu je savetovala da ne može sve da bude savršeno i da radi koliko može.

Farmeri su podelili uloge oko zadatka snimanja bajke koja će se u njihovoj verziji zvati Snežan i sedam patuljki. Odlučili su da obrnu uloge pa je tako Firči određen za Snežanu, Maja za princezu, Raka za kralja, Miloš za zlu vešticu, Maca za naratora, a Nemanja za režisera. Patuljke će da glume uglavnom žene i to Ljutko će da bude Milena, Glupko je Zorica, Slinavko je Mina, Uča je Dragana, Mrgud je Mirjana, a Gagi i Vlada će biti Pospanko i Srećko.

Mina i Miloš nisu bili zadovoljni svojim ulogama, pa su se žalili jedno drugom u kuhinji. Mina nije htela da joj Zorica određuje koga će da glumi i smetalo joj je što ona danima ništa ne radi, a sada vodi glavnu reč. Miloš, međutim, nije shvatio kako će on da bude ženski lik i brinuo se da li će to narod da razume. Zatim je tražio da mu neko prepriča bajku pošto on ne zna engleski i nikada je nije čitao.

Farmeri su uglavnom iznenađeni Mileninim dobrovoljnim prijavljivanjem za slugu, a Miloš i Mira misle da je to taktika. Ostali se slažu da je to dobro rešenje i da su njih dvoje shvatili da su se loše ponašali u poslednje vreme. Zorica i Đus se slažu da su tim postupkom pokazali ostalim ukućanima da nema više mesta za provokacije na njihov račun. Milena je rekla da njen potez nije taktika i da joj nije želja da ispadne, ali da misli da je dobaro da ona bude sluga dok je Nemanja gazda.

Tokom dana Đus, Ivan, Maca i Sajko su smišljali načine kako da se našale na Milošev račun. Đus i Ivanu su mu sakrili čizme ispod kreveta a Maca i Sajko su stavili njegov šešir na magarca. Ali dok su to pokušavali da urade, Raka je primetio Macu i to mu je bilo sumnjivo. Posle kraće rasprave Maca je počeo da ga zadirkuje da će ga prijaviti da muči životinje, pa se Raka prvo branio, a posle ga je samo ignorisao. Maca je uzeo magarca i rekao da ga vodi u sigurnu kuću da ga Raka ne bi maltretirao.

Miloš je tokom popodneva sa prozora polio hladnom vodom Đusa koji je spavao, što ga je probudilo, pa je počeo da viče. Miloš se pravdao da nije on i da su svi u dvorištu, pa je to mogao da uradi bilo ko. Raka je mislio da je to Macino delo, ali mu je Zorica rekla da je videla Miloša. Đus je smišljao razne načine kako da se osveti, pa je rekao Milošu da zna da ga je on polio i da će da mu vrati polivanjem vodom iz lavora.

Nemanji više nije bitno šta je bilo između Vlade i Milene i samo želi da se svi sada normalno ponašaju. Milena je rekla da je bilo onako kako je ona rekla i da sada ima dobru komunikaciju sa Vladom. Svađe sa Draganom ne želi da se seća, dok Dragana misli da je njihovo ponašanje gluma i da je razlog tome duel u kome je ona dobila mnogo glasova publike.

U radionici se Maca, Firči, Đus i Nemanja dogovaraju da sazovu kao zvaničan sastanak na kome će tema da bude Miloševa izjava da se za nasilničko ponašanje plaća kazna 5.000 dinara.

Na sastanku Firči prepričava da je čuo Miloša da Raki predlaže da sukob sa Ivanom reši kada izađu batinama i da se ne brine jer se za to plaća kazna 5.000 dinara. Zatim su se Đus i Ivan priključili i u glas rekli kako je to pretnja i da to nije dozvoljeno, pa je započela rasprava. Raka je smirivao Miloša i odmah mu rekao da je u pitanju šala. Miloš je na kraju iznerviran otišao u spavaću sobu i Zorici i Raki rekao da to neće da trpi, da ga provociraju i da mu Zadruga smešta takve sastanke. Besno je izrekao gomilu uvreda i dodao da može da izdrži jednog smrdljivka kao što je Sajko, propalog Firčija i sarajevskog prevaranta Macu. Zorica mu je rekla da tako mogu samo da mu dignu rejting i da ne treba da se nervira.

Posle toga Nemanja je pročitao pismo od Zadruge u kome se Milošu skreće pažnja da je vređanje i spominjane članove Zadruge strogo zabranjeno i da se opominje da će takvo ponašanje sledeći put biti sankcionisano direktnom diskvalifikacijom. Farmerima je savetovano da smire situaciju u kući i da paze na rečnik, a Milošu da se izvini, što je on nevoljno i učinio. Zatim je dodao da i Maca treba da se izvini jer pokazuje delove tela Zadruzi i zahtevao je da mu se vrate ukradene stvari.

 

 

 

makonda-tracker