fenomenalna postava

Uskoro stiže PRVA serija o Nemanjićima: Evo koji glumci će igrati Svetog Savu, Stefana Prvovenčanog... (FOTO)

3
Serija o dinastiji Nemanjića, pod nazivom "Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina" počinje da se snima krajem marta.
foto: Nebojša Mandić
foto: Nebojša Mandić

Kako saznaju Novosti, Vojin Ćetković će glumiti Stefana Prvovenčanog, uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, a Vukana Nemanjića glumiće Nebojša Glogovac.

 

foto: Vladimir Šporčić

Njihovu polusestru igraće Nada Šargin, a ostale uloge dobili su Sloboda Mićalović, Ivana Mihić, Miodrag Miki Krstović. Serijal će se snimati u produkciji RTS-a, a reditelj je Marko Marinković, a scenarista je Goran Mihić.

 

Otkrijte tajnu koja se prenosila sa kolena na koleno: Zbog čega je svaki Nemanjić bio STEFAN

 

foto: Petar Đorđević

- Smatram da će ovo biti i najveća produkcija RTS-a ove godine. Nadam se da će svi glumci pristati, a ja sam odbio brojne ponude da bih izabrao baš ovu ulogu i nadam se da nisam pogrešio - rekao je Vojin Ćetković.

 

foto: Vladimir Šporčić

Snimanje bi trebalo da traje četiri meseca i to na autentičnim lokacijama među kojima su Studenica i Crkva Svetog Petra i Pavla u Novom Pazaru, a Smederevksa tvrđava predstavljaće generalne kulise za Hilandar.

 

Igra prestola na srpski način: 220 glumaca, 300 lokacija i još mnogo toga u prvoj seriji o Nemanjićima!

 

- Trebaju nam zimske scene koje uključuju snegove, zato moramo krenuti u martu - rekao je Marko Marinković.

 

Serija će imati 12 epizoda čije se emitovanje može očekivati krajem ove godine u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.

 

makonda-tracker