o ovome će se godinama pričati

Igra prestola na srpski način: 220 glumaca, 300 lokacija i još mnogo toga u prvoj seriji o Nemanjićima!

1
Snimanje serije "Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina" po tekstu Gordana Mihića počeće u februaru u Smederevu.
foto: Nebojša Mandić
foto: Nebojša Mandić

Ekipa RTS-a sa direktorom Draganom Bujoševićem i ekipa koja će snimati serijal "Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina" obišli su smederevsku tvrđavu u kojoj će biti snimljene neke scene serijala, a domaćin - Grad Smederevo - ubuduće će biti saradnik u realizaciji ovog značajnog projekta.

 

Vest koja je rastužila fanove širom sveta: Evo do kad ćemo gledati Igru prestola

 

Smederevo je samo jedna od tri stotine lokacija širom Srbije, Republike Srpske i Crne Gore na kojima će ovaj obimni serijal biti sniman, a neke od scena biće snimljene u dvoru despotu Đurđa Brankovića i Jerine.

Realizacija celog projekta, u produkciji RTS-a ali sa brojnim saradnicima među kojima je i Grad Smederevo, trajaće 'dugi niz godina'", rekao je Bujošević.

U realizaciji serijala "Krunisanje Stefana Prvovenčanog" biće angažovano 220 glumaca. Snimanje prve serije od 12 epizoda trebalo bi da počne početkom februara naredne godine i da se završi do juna, a emitovanje će bini krajem 2017. godine.

 

 

makonda-tracker