Prve reprize filma Neko me ipak čeka

Film Marka Novakovića, Neko me ipak čeka, višestruko nagrađivani projekat RTS-a na filmskim i televizijskim festivalima u zemlji i inostranstvu, na zahtev gledalaca biće reprizno prikazan na drugom programu RTS-a u nedelju, 11. aprila u 21.30.
0
1 / 3 Foto: Rts

U filmu Neko me ipak čeka iz ovog vremena, kroz prozor današnjeg turobnog i složenog trenutka, četiri žene bore se za svoj stav, svoj integritet, svoje dostojanstvo i svoje pravo na odluku na pitanje: roditi ili ugasiti novi život? Film se sastoji od tri povezane priče: u prvoj priči (Hol) Vanja i Dara, žene srednjih godina različitih socijalnih statusa, susreću se u holu klinike dok čekaju na abortus. Ovaj neočekivani susret pokrenuće bujicu pitanja u njima i naterati ih da dobro preispitaju svoju odluku. U drugoj priči (Put) koja se odigrava u seoskoj sredini negde u Srbiji, majka vodi ćerku putem ka doktoru koji živi sam u vagonu u kome obavlja ilegalne abortuse. Čitavim putem traje sukob tradicionalnog stava protiv vanbračne trudnoće i mladalačke želje za rođenjem novog života iz ljubavi. U trećoj priči (Voda) Nada, mlada žena u kasnim dvadesetim godinama života, priseća se u zatvorskoj ćeliji tragičnih događaja koji su je naterali da ubije svog muža. U klinici, u koju je policijskom maricom odvode na abortus njegovog deteta, susreće osobu koji nije očekivala.

Autorski tim koji je realizovao ovaj antologijski projekat RTS-a, delo koje vam sa ponosom predstavlja Kulturno obrazovni program na čijem je čelu Glavni i odgovorni urednik Božidar Nikolić, sačinjavaju: reditelj i dramaturg filma Marko Novaković, urednik filma Dragana Bošković, direktor fotografije Bojan Rakić, scenograf Irena Marjanov, kostimograf Suzana Gligorijević, kompozitor Vladimir Pejković i montažer Goran Mitrović.

Glavne uloge u filmu Neko me ipak čeka tumače: Anica Dobra, Nada Šargin, Dušanka Stojanović, Marija Vicković, Ljiljana Stjepanović a tu su još od glumaca i: Tanasije Uzunović, Ljubomir Bandović, Mirjana Karanović, Elizabeta Đorevska, Dubravko Jovanović, Aleksandar Đurica, Aleksandra Nikolić i drugi...

makonda-tracker