Pilerovi sedam godina ranije

0
Na drugom programu RTS-a sedmog februara od 19:50 repriziraće se druga epizoda serijala Naličje velegrada pod nazivom Piromanci, koja je pre sedam godina snimljena o talentovanim Pilerovima
foto: promo
foto: promo

Nakon što su na nedavno završenom takmičenju Ja imam talenat pobedili Darko, Danijel i Sandra Piler, dokumentarna redakcija Nacionalnog servisa odlučila je da reprizira drugu epizodu serijala Naličje velegrada pod nazivom Piromanci. Emisija je snimljena pre sedam godina, kada je autorka Anita Panić ugledala troje simpatične dece u Knez Mihailovoj ulici kako muziciraju sa puno strasti i ljubavi. Tako je nastala priča o muzičkoj porodici Roma koja živi na Dorćolu, a poreklom je iz sela Piromani, nadomak Obrenovca. Otac Stevan Vasić potiče iz familije gde su i otac i deda čuveni violinisti, a njegov ujak bio je prva violina Jugoslavije i danas uspešno muzicira sa poznatim orkestrima. Stevan svira klavijature i profesionalni je muzičar, dok je majka njegove supruge Nade bila poznata pevačica, a otac violinista. Imaju četvoro dece i svi su muzički obdareni. Kao glava porodice Stevan je jednog leta doneo odluku da njegovo troje dece muzicira u najlepšoj i najprometnijij ulici Beograda, Knez Mihailovoj. Od tada, ovi mališani su godinama bili prepoznatljiv deo muzičkog života poznatog beogradskog šetalista. Od prikljupenog bakšiša otac je planirao da ih školuje u Beču i te jeseni porodica Vasić odlučila je da se preseli u susednu Austriju da bi deca imala pristojniji život i dobro muzičko obrazovanje. Na sreću, nisu emigrirali, bili su uporni i talenat se isplatio.

Danas su Pilerovi prvi pobednici takmičenja Ja imam talenat u Srbiji, zaradili su veliki novac i rešiće egzistencijalne probleme. Međutim, kroz ovu emisiju autorke Anite Panić gledaoci će moći da se podsete kroz kakve su sve probleme prošla ova talentovana deca na trnovitom putu do uspeha.

makonda-tracker