Stjepko Gut u TV lica... kao sav normalan svet

0
Gost Tanje Peternek-Aleksić u emisiji koja je na prvom programu RTS-a u subotu sedmog novembra u 15.10 biće legendarni džezer Stjepko Gut
foto: Ana Kostić
foto: Ana Kostić

Kako legendarni džezer živi na relaciji Grac - Njujork - Beograd?

Da li je tačno da su najslavniji crni džezeri pitali kako tako beo, plav i još iz Evrope ume tako da svira?

Kako je sa Dušanom Prelevićem otkrio da sutra ne postoji?

Na ova i druga pitanja odgovara Stjepko Gut. Slavni džezer dočekao je Tanju Peternek u potkrovlju na Dorćolu, na kratkom proputovanju kroz Beograd. Uz razgledanje velike kolekcije truba koje sakuplja govorio je o Vatrogasnom domu u Rumi u kome je video prvi put trubu, o Aleksandru Berčeku koji ga je podsetio da su zajedno svirali... Za podne je bila zakazana pres konferencija u Skupštini grada, ali je pre odlaska na ovu obavezu svratio do obućara, legende Dorćola kako kaže, a takve ljude je sretao širom sveta, neobične, posvećene poslu i široko obrazovane, koji su mu Njujork pokazivali i kroz najmračnije četvrti, govoreći o tome da mu je danas cimerka sestra Najdžela Kenedija i da ponekad nastupa tri puta dnevno. Taj deo života na drugom kontinentu apsolutno se razlikuje od vremena koje provodi u Gracu gde je profesor na Akademiji, ali sve je sasvim drugačije kada dodje u Beograd.

Posle konferencije, dan je nastavljen na probi u kući Miše Blama gde su se okupili slavni džezeri da probaju za nastup na Džez festivalu.

makonda-tracker