Drugi ciklus serije Mansarda

Od 17. oktobra na Prvom programu RTS-a, od 12.30. emituje se drugi ciklus serije Mansarda, prvog domaćeg titlovanog serijala koji mogu da prate i gledaoci oštećenog sluha
0
1 / 4 Foto: Promo

Prvi ciklus Mansarde od deset emisija emitovan je pre pet godina, dok je drugi ciklus snimljen prošle godine.

Mansarda je mesto gde se okuplja komšiluk. Stan u potkrovlju je mesto gde se prepliću priče iz života junaka serije, a oni su različitog životnog doba i bave se raznim poslovima.

Devet emisija su u stvari njihove priče, pa odatle i nazivi emisija: Kiki, Crveno i crno-beli, Na našem je spratu kao na ostrvu Vanuatu, Da ti pogledam u dlan, Verin rođendan, Lepota je u očima posmatrača, U ljubavi 11 je paran broj, Zajedno i Odlazimo da bi se jednom vratili.

U seriji svako ima svoje mesto – svi su glavni likovi, pa ipak se sve vrti oko Vere, a ona je – gluva. To što je ona takva nije ni otežavajuća, a ni olakšavajuća okolnost, ona je prosto deo komšiluka koji se voli i slaže.

Glumci u seriji su: Vera Jovanović, Svetlana Bojković, Miša Janketić, Sloboda Mićalović, Aljoša Vučković, Milić Vukašinović, Ana Maljević, Draginja Mileusnić, Sonja Živanović, Marina Lazarević, Nikola Fišeković, Srđan Jovanović, Marko Stojanović, ali i deca iz škole za učenike oštećenog sluha Stefan Dečanski.

Autori serije su: urednik i izvršni producent Kosovka Ivković-Bobić, scenaristi Nataša Drakulić i Aleksandar Đaja, scenograf Draško Ivković, kostimograf Dalibor Stojičević, montažer Milina Trišić i direktor fotografije Periša Đinđić. Reditelj je Filip Čolović.

makonda-tracker